Acasă Uncategorized Bucuresti: Profesorii din mai multe judete au refuzat sa intre la cursuri

Bucuresti: Profesorii din mai multe judete au refuzat sa intre la cursuri

DISTRIBUIȚI

94880 – 15102010 –  Profesorii de la multe unitati de invatamant din judeţele Arges, Suceva, Satu Mare, Iaşi, Constanţa si Prahova au refuzat, vineri, sa intre la cursuri. In acelasi timp, in Bucuresti, cateva zeci de profesori protesteaza in fata Ministerului Educatiei, cerand demisia lui Daniel Funeriu.

Cadrele didactice de la Liceul „Dinu Lipatti” din Pitesti au refuzat, vineri, sa intre la cursuri, iar o parte din profesorii de la alte sase licee din judetul Arges au oprit activitatea,

 

 

 

 

 la ora 12.30 fiind programat un miting de protest al sindicalistilor din educatie, in fata Inspectoratului Scolar Judetean din Arges. Profesorii argeşeni sunt nemultumiti de reducerea salariilor cu 25 la suta, de reducerea indemnizatiilor de concediu, dar si de politizarea fara precedent a invatamantului romanesc.

Situatia este similara in mai multe judete ale tarii, iar protestatarii ameninta ca actiunile lor vor capata o amploare si mai mare.

Joi seara, liderii celor patru federatii sindicale din invatamant din Bucuresti au protestat in fata sediului Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) alaturi de studenti de la Uniunea Nationala a Studentilor din Romania, cerand demisia ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, si oprirea demersului de asumare a raspunderii guvernului pe legea Educatiei in Parlament. Vineri dimineata, in fata Ministerului Educatiei se adunasera mai multi manifestanti, care au anuntat un protest mai amplu pentru orele pranzului. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.