Acasă Uncategorized București: Reținut din nou. Omul de afaceri Ionuţ Adrian Eftime a fost...

București: Reținut din nou. Omul de afaceri Ionuţ Adrian Eftime a fost reținut din nou de procurori

DISTRIBUIȚI

– 94901 – 15102010 – Procurorii de pe lângă Parchetul ICCJ au dispus vineri, din nou, reținerea omului de afaceri Ionuț Adrian Eftime, sub acuzația de spălare de bani. Procurorii îl acuză pe omul de afaceri că a iniţiat şi coordonat un circuit de spălarea banilor, prin care aproximativ 8 milioane de euro au ajuns, în numerar sau prin virament bancar, în contul personal sau al IT&Media Productions LTD. (companie off-shore), o societate pe care o controlează, se arată într-un comunicat

 de presă al Parchetului General. Potrivit comunicatului, suma provenea din încheierea unor contracte de prestări servicii cu caracter fictiv între mai multe societăţi comerciale, printre care şi  Petromservice S.A. (în prezent PSV Company S.A.), plăţile efectuate pentru contractele astfel încheiate, neavând corespondent într-o contraprestaţie reală, corespunzătoare.

Procurorii au ajuns la concluzia că Ionuț Adrian Eftime s-a ocupat de întocmirea tuturor formalităţile, deşi nu avea nici o calitate în cadrul Petromservice S.A, cu scopul de a transfera suma în patrimoniul personal.

Potrivit unor surse, din circuitul financiar făceau parte două societăți comerciale ai căror reprezentanți au fost convinși de Ionuț Eftime să participle la transferul banilor. Astfel, în februarie 2008, Petromservice (reprezentată de directorul Gheorghe Supeală şi directorul financiar Zizi Anagnastopol) a încheiat cu S.C. Boaz Active SRL (reprezentată de Laszlo Gyorgy Kiss) un contract pentru crearea şi întreţinerea brandului în valoare de 2.816.387 euro.  Din această sumă, în aprilie 2008,  din conturile Petromservice a ajuns în conturile Boaz Active suma de 12.435.407 lei.

În paralel, în prima jumătate a anului 2008, Petromservice a încheiat cu SC Laveco SRL (reprezentată de Mariana Iordăchescu) mai multe contracte pentru servicii de informare privind tendinţele pieţii de construcţii şi pieţii imobiliare. În baza acestor înțelegeri, în numai zece zile, din conturile Petromservice a fost virată în conturile Laveco SRL suma de 18.545.618 lei.

Se pare că cele aproximativ 8 milioane euro despre care vorbesc procurori au ajuns în conturile controlate de Ionuț Eftime după ce au trecut, succesiv, prin conturile bancare ale mai multor societăţi controlate de Laszlo Gyorgy Kiss.

Procurorii îl acuză pe Ionuț Eftimie că i-a contactat pe reprezentanţii celor două companii și că s-a ocupat de întocmirea tuturor formalităţilor, deşi nu avea nicio calitate în Petromservice.

Procurorii cer arestarea preventivă a lui Ionuț Adrian Eftime.

Săptămâna trecută, Ionuţ-Adrian Eftime a mai fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore de procurorii DIICOT. La momentul respectiv, ginerele viceprimarului Piteștiului (Cornel Ionică) era acuzat că face parte dintr-un grup infracţional împreună cu directorul general de la Petromservice, Sorin Mihai, şi alţi şase angajaţi ai acestei companii, fiind învinuiţi de delapidare, evaziune fiscală, spălare de bani şi fals în înscrisuri. Potrivit anchetatorilor, membrii presupusului grup infracţional ar fi scos din cadrul Petromservice peste 200 de miliarde de lei vechi, bani care ar fi intrat în conturile a 18 firme fantomă în care cei reţinuţi erau administratori. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis ca Ionuţ-Adrian Eftime să fie singurul din lot care să fie cercetat în stare de libertate, restul acuzaţilor primind mandate pentru 29 de zile.

Ionuţ-Adrian Eftime este fiul lui Ion Eftime, unul dintre apropiații lui Sorin Ovidiu Vântu. În numai câțiva ani, Ion Eftime  a reuşit să creeze un imperiu media, devenind unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri în acest domeniu. Fondatorul Alpha TV a devenit unul dintre acţionarii de la Realitatea TV în același timp cu trecerea trustului Realitatea în proprietatea lui Sorin-Ovidiu Vântu. Considerat mâna dreaptă a lui SOV, Ion Eftime şi-a dezvoltat tot mai mult afacerile media, asociindu-se şi cu Liviu Luca, fostul lider de sindicat de la Petrom. Ion Eftime este cel care l-a introdus în afaceri și pe fiul său, Ionuţ-Adrian, încă din perioada studenției la Universitatea Media Pro.

Ion Eftime şi Ionuţ-Adrian Eftime sunt proprietari şi administratori mai multor firme – Broadcasting Media SRL, Broadcasting System SRL, Cinemar SRL, Global Cable Network SA, IT Media Solution, Studio Serv Impex SRL, Studioul TVC SRL, Video Media Entertainement SRL, Video Media International SRL, TV Băile Herculane, TV Reşiţa, TV Sinaia şi Global Video Media.

Ionuț Eftoime este asociat cu Liviu Luca în cadrul companiei de publicitate Splendid Media, unde deţine 2,5% din acţiuni alături de alţi investitori. Pachetul majoritar al Splendid Media este deţinut de către Comac Ltd din Cipru, un offshore care se regăseşte în mai multe firme din trustul media controlat de Petromservice. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.