Acasă Uncategorized Budapesta: Primari romani in cinci localitati din Ungaria

Budapesta: Primari romani in cinci localitati din Ungaria

DISTRIBUIȚI

94660 – 08102010 – În trei localitati cu populatie româneasca din Ungaria au fost alesi primari români. La Micherechi a obtinut majoritatea voturilor Margit Tat, o tânara de origine româna, care a reusit sa-si alcatuiasca în jurul ei si un consiliu local compus din multi tineri, toti, fara exceptie, fiind de origine româna, transmite Romanian Global News.

La Chitighaz a fost realeasa în functia de primar Maria Gyuricska Kalcsó, care si de aceasta data l-a învins pe contracandidatul Gheorghe Gulyás. Diferenta de voturi a fost aproape de o mie. La fel ca Micherechi, si la Chitighaz toti cei sase consilieri locali sunt de origine româna.

La Otlaca-Pusta au fost doi candidati de primari, Gheorghe Simonca, actualul primar si deputat in Parlamentul de la Budapesta câstigând detasat în fata lui Mihai Vidican. Si la Otlaca, majoritatea consilierilor locali sunt de origine româna.

Au mai fost alesi ca primari si alti români din Ungaria: Tiberiu Iova în localitatea Salonta Noua (Újszalonta), de lânga Micherechi si Stefan Stan la Aszód. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.