Acasă Uncategorized Chisinau: Comisia interdepartamentală pentru protecţia secretului de stat a desecretizat un şir...

Chisinau: Comisia interdepartamentală pentru protecţia secretului de stat a desecretizat un şir de documente din perioada guvernării comuniste

DISTRIBUIȚI

94639 – 08102010  La Chişinău a avut loc şedinţa Comisiei interdepartamentale pentru protecţia secretului de stat, relatează MOLDPRES, preluată de PROMPT MEDIA. Au fost examinate propunerile privind desecretizarea unor documente cu parafa respectivă de secretizare. Membrii Comisiei au aprobat desecretizare a unui şir de documente. Astfel, Comisia a desecretizat un document prin care Ministerul Economiei şi Comerţului propunea în februarie, 2008, concedierea în următorii doi ani a 10.000 de persoane, preponderent profesori.

Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate de atunci, Artur Reşetnicov, sugerează ex-preşedintelui Vladimir Voronin, că dacă această hotărâre va fi pusă în aplicare, ar putea servi drept factor pentru destabilizarea situaţiei din ţară în ajunul alegerilor parlamentare.

Un alt document, din ianuarie 2008, se referă la asigurarea Republicii Moldova cu energie termică şi la tarifele la gaz, energie electrică, încălzire din acea perioadă, dar şi la propunerile de depolitizare a situaţiei. În acest document, se argumentează necesitatea majorării tarifului la gazul livrat consumatorilor din Republica Moldova în concordanţă cu preţul de achiziţionare a gazului, cât mai curând posibil, la mijlocul lunii ianuarie 2008.

În acelaşi set de documente, ex-şeful statului Vladimir Voronin propune privatizarea în condiţii netransparente a întreprinderilor din sectorul energetic al Republicii Moldova. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.