Acasă Uncategorized Chisinau: Mihai Ghimpu este nemultumit ca exista cineva care continua politica lui...

Chisinau: Mihai Ghimpu este nemultumit ca exista cineva care continua politica lui Voronin privind regimul de frontiera moldo-roman

DISTRIBUIȚI

94886 – 15102010 – Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat vineri, în cadrul celei de-a doua ediţii a Congresului Internaţional al Jurnaliştilor Români, ca nu-I place ca există cineva care continuă politica lui Vladimir Voronin, referindu-se la Tratatul privind regimul de frontieră moldo-român, transmite Romanian Global News.

“Nu ştiu nimic despre faptul că negocierile s-au apropiat de sfârşit. Voi lua cunoştinţă de acest tratat, dar până la urmă decizia îmi aparţine”, a spus Mihai Ghimpu. El a precizat că va semna documentul „numai atunci când ambele părţi vor fi de acord cu toate punctele prevăzute în el”.

Joi, presa din România scria, cu referire la declaraţiile ministrului român de externe, Teodor Baconschi, că Tratatul este aproape finalizat, după 11 runde de negocieri dintre grupurile de experţi de la Bucureşti şi Chişinău. Teodor Baconschi a precizat în faţa Comisiei pentru politica externă a Senatului că principalele divergenţe a experţilor români şi moldoveni care au negociat Tratatul au ţinut de găsirea unui titlu convenabil al acestuia.

Ministrul de externe al Republicii Moldova Iurie Leanca  a declarat ca acel tratat este unul strict tehnic care se refera la regimul de trecere  frontierei si nicidecum nu este un tratat de frontiera. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.