Acasă Uncategorized Deva: Serghei Gorbunov va executa 16 ani de inchisoare

Deva: Serghei Gorbunov va executa 16 ani de inchisoare

DISTRIBUIȚI

94496 – 04102010 – Magistraţii Judecătoriei Deva l-au condamnat luni, pe Serghei Gorbunov, la o pedeapsă totală de 16 ani de închisoare. Cetăţeanul moldovean născut la Chişinău, cu 11 clase, care a ajuns ilegal în România, a primit 13 ani de închisoare pentru jefuirea în 2005 a unui om de afaceri din Deva, Sorin Dumitreasă. El va trebui să îi plătească acestuia 50.000 de lei drept desăgubiri materiale şi 8.000 de lei daune morale. 

„La pedeapsa de 13 ani de închisoare se adaugă alţi trei ani de închisoare ca urmare a contopirii cu condamnările pe care Gorbunov le-a primit în trecut, date de magistraţii Tribunalului Constanţa şi ai Tribunalului Braşov, pentru comiterea unor tentative de omor. Acesta va avea de executat, în final, 16 ani de închisoare”, a precizat judecătorul Cornelia Filimon, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Deva.

Magistraţii au dispus, totodată, confiscarea a două arme de foc şi a două arme albe, descoperite asupra lui Gorbunov: un pistol Baikal, un pistol Makarov, un levier metalic şi un box metalic. Gorbunov va avea de plătit şi 10.000 de lei cheltuieli de judecată.

Potrivit rechizitoriului din dosarul aflat pe rolul instanţei devene, Serghei Gorbunov este acuzat că, în data de 8 aprilie 2003, împreună cu un complice, l-a jefuit pe Sorin Dumitreasă, patronul unei case de schimb valutar din Deva. Cei doi l-ar fi aşteptat pe devean în scara blocului în care acesta locuia. Din rechizitoriu rezultă că Gorbunov l-a lovit pe Dumitreasă în cap cu un levier, după care i-a luat borseta în care se aflau aproape 70.000 de lei şi a fugit. Dumitreasă a ripostat, luptându-se cu jefuitorii. Pe Gorbunov l-ar fi aruncat prin geamul de la uşa de intrare în bloc, dar acesta a reuşit să scape. Patronul casei de schimb valutar a fugit după el şi a reuşit să îl ajungă din urmă într-o parcare din apropierea blocului, dar, din pricina loviturilor primite în cap, nu a mai reuşit să-l imobilizeze. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.