Acasă Uncategorized Moscova: Rusia reia asistenta financiara pentru regiunea transnistreana

Moscova: Rusia reia asistenta financiara pentru regiunea transnistreana

DISTRIBUIȚI

95117 – 22102010 – Federaţia Rusa va aloca regiunii transnistrene din Republica Moldova un ajutor financiar în valoare de 12 milioane de dolari până la sfârşitul anului, a anunţat vineri preşedintele Sovietului Suprem de la Tiraspol, Anatoli Kaminski. Reluarea ajutoarelor umanitare ruse pentru regiunea transnistreană a fost discutată în cadrul întâlnirii de la Moscova cu reprezentanţii Guvernului rus şi ai Consiliului de Securitate al Rusiei. Ajutorul financiar oferit de Rusia va permite Tiraspolului să mărească indemnizaţiile pensionarilor cu 15 dolari.

Presa rusă scria în vară că Transnistria a încetat să primească ajutor financiar din partea Rusiei, ajutor care era oferit consecvent din anul 2008. Potrivit presei ruse, în contul bancar al organismului legislativ al regiunii transnistrene nu a fost transferată a treia tranşă a acestui an, destinată pensionarilor.

Presa rusă scria în iulie că Rusia a sistat asistenţa financiară pentru Transnistria, pe motiv că „autorităţile regiunii, în frunte cu Smirnov, trebuie să lucreze în interesele cetăţenilor, nu să-şi rezolve problemele de familie din contul asistenţei financiare oferite de Moscova”. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.