Acasă Uncategorized Moscova, Rusia: Rusia vinde primele eurobobduri

Moscova, Rusia: Rusia vinde primele eurobobduri

DISTRIBUIȚI

94797 – 13102010 – Moscova va emite, pentru prima data, obligatiuni denominate in euro, pentru a incuraja companiile rusesti. Profitand de faptul ca randamentele obligatiunilor in euro sunt mai mici decat cele ale obligatiunilor in dolari, Rusia se va imprumuta in moneda unica europeana. Guvernul rus a decis sa se imprumute in euro pentru prima data pentru a incuraja companiile sa atraga finantari de acest tip. In acest fel, oficialii spera sa micsoreze randamentele pentru obligatiunile corporatiste autohtone, anunţă InfoRusia. Daca vanzarea eurobondurilor va fi un succes, cu siguranta va stimula puternic si companiile rusesti sa procedeze la fel, a declarat Herbert Moos, vicepresedinte al VTB Group, al doilea creditor din Rusia.

Valoarea emisiunii s-ar putea ridica la aproximativ patru miliarde de euro, potrivit declaratiilor ministrului-adjunct de Finante de la Moscova.

In aprilie, Rusia a revenit pe piata internationala a obligatiunilor guvernamentale pentru prima data din 1998, vanzand obligatiuni in valoare de 5,5 miliarde de dolari.- www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.