Acasă Uncategorized Munchen, Germania: “Micul Paganini” in recital la Munchen

Munchen, Germania: “Micul Paganini” in recital la Munchen

DISTRIBUIȚI

95011 – 20102010 – Mircea Dumitrescu, tânărul violonist de doar 12 ani, supranumit “Micul Paganini”, elev al Liceului de muzică «George Enescu» din București și membru al Clubului de Excelență al Fundației Dan Voiculescu, a fermecat din nou audiența la ultimul său recital susținut zilele acestea, la Filarmonica din Munchen. Mircea Dumitrescu, un geniu al viorii la numai 12 ani, a primit în luna august 2010 invitația de a participa la acest festival internațional de muzică clasică pentru copii din partea celebrului pianist,

 

 

 

 

 Walter Krafft, directorul Conservatorului “Richard Strauss” și al Münchener Musikseminar. Și de această dată, tânărul violonist a interpretat, fără ezitare, fragmente din lucrările lui Pablo de Sarasate, Vittorio Monti, Henryk Wieniawski și ale preferatului său, Niccolò Paganini. Talentul şi dăruirea cu care cântă, au fost argumentele care au justificat de fiecare dată renumele de “Micul Paganini”. Mircea Dumitrescu a fost singurul reprezentant al României în cadrul acestui festival care reunește anual copii cu un talent deosebit. Talentul și hotărârea de a se impune la un instrument atât de dificil, au făcut ca acesta să fie cel de-al doilea concert susținut de el în cunoscuta sala Gasteing a Filarmonicii din Munchen, după cel din luna martie a acestui an, la care Mircea a participat împreună cu alți trei copii români.

Și tot la Munchen, tânărul a avut șansa de a susține un recital și în cadrul un concert dedicat artiștilor din Bavaria și România, cu un program special în urma căruia Mircea Dumitrescu a primit numeroase felicitari și aprecieri din partea delegației formată din mai mulți oficiali bavarezi.

O invitație de o asemenea anvergură, primită pe numele acestui elev, în cadrul acestor evenimente culturale, înseamnă mult pentru școala românescă, pentru profesorii și cei care îl susțin pe tânăr. Iar pentru Mircea, aceaste evenimente au reprezentat o ocazie imensă de a le arăta celor care apreciază și înteleg muzica clasică, valoarea și calitatea sunetului viorii sale » a declarat profesoara tânărului, doamna Olivia Papa, care împreună cu doamna Ilea Smaranda-profesor corepetitor, au fost alături de Mircea Dumitrescu la cele două evenimente.

Recitalurile de la Munchen vin la numai o săptămână după ce micul muzician a cântat în deschiderea unuia dintre spectacolele susținute de artiștii români, în cadrul Festivalului Artelor București.

Fundația Dan Voiculescu este, din 2008, alături de acest “copil minune”. Mircea Dumitrescu beneficiază de întreg suportul necesar dezvoltării talentului său, prin programul de burse și prin asigurarea fondurilor necesare participării la concursuri și festivaluri internaționale de profil. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.