Acasă Uncategorized Poiana Brasov: PDL vrea ca primarii sa aiba putere mai mare

Poiana Brasov: PDL vrea ca primarii sa aiba putere mai mare

DISTRIBUIȚI

Statutul primarilor trebuie consolidat94678 – 10102010 – Premierul Emil Boc este convins ca 2012, an al celor mai apropiate alegeri locale si parlamentare, va fi anul PDL si al partidelor care sustin astazi coalitia de guvernamant, chiar dacă în ultima vreme sondajele arată o cădere drastică a principalei formaţiuni de la putere. Declaratia a fost facuta sambata, la Poiana Brasov, unde a avut loc o intalnire a conducerii PDL cu cei peste 1.000 de primari si viceprimari ai partidului din toata tara. “Anul politic 2012 va fi anul PD-L si al partidelor care sustin astazi coalitia de guvernamant, pentru ca vom putea demonstra ca am reusit sa scoatem Romania din recesiune, sa o ducem pe crestere economica, sa avem asigurate platile cu salariile si pensiile”, a sustinut liderul PDL”.

 

 

 

 

 

Boc a mai spus ca a cerut colegilor de partid prezenti la intalnire sa faca tot posibilul pentru a absorbi cat mai rapid si mai consistent fonduri europene pentru punerea in aplicare a proiectelor locale de investitii in infrastructura, grabind in acest fel relansarea economica. Premierul le-a atras atentia primarilor PDL ca “fondurile europene nu au culoare politica, ele sunt ale Romaniei si ale romanilor”, si ca banii trebuie cheltuiti transparent, in conformitate cu legile in vigoare. Totodata, el i-a asigurat ca, desi daca nu vor fi favorizati prin acordarea de sume preferentiale pentru cofinantarea proiectelor, vor fi sprijiniti de partid sa intocmeasca proiecte cat mai bune.

De asemenea, el i-a asigurat pe colegii sai ca va propune modificarea legislatiei pentru consolidarea statutului primarului, in conditiile in care edilii locali au puteri de decizie limitate.

Statutul primarului trebuie consolidat in Romania si din perspectiva raportului pe care il are cu Consiliul Local, dar si din perspectiva statutului juridic, astfel incat sa nu poata fi amendat de toata lumea. Practic, astazi este amendat de oricine, dar are puteri limitate de decizii in foarte multe domenii. Si, nu in ultimul rand, faptul ca este actionat in judecata in nume propriu, fara sa aiba legatura cu natura functiei, poate sa ii agraveze si sa il puna in dificultate in exercitarea mandatului, de aceea vom avea in vedere modificarea legislatiei administratiei publice locale pentru consolidarea statutului primarului, indiferent de culoarea politica a acestuia”, a punctat seful Executivului, presedinte al PDL.

“In concluzie, cred ca aceasta armata extraordinara a primarilor PDL isi va indeplini mandatul in fata cetatenilor care i-au ales si sunt convins ca in 2012, fiind primii care intra in batalia electorala, vor castiga”, s-a aratat optimist Emil Boc. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.