Acasă Uncategorized Targoviste: Expertii europeni care participa la misiuni de evaluare in teren au...

Targoviste: Expertii europeni care participa la misiuni de evaluare in teren au fost evaluati prin simularea de cutremure in Vrancea si Fagaras

DISTRIBUIȚI

95127 – 22102010 – În perioada 16 – 21 octombrie a.c., în judeţul Dâmboviţa a fost organizat un Curs de evaluare şi coordonare, care a constat în desfăşurarea unui proiect-pilot adresat experţilor europeni care participă la misiuni de evaluare în teren. Acesta a fost organizat cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Instituţiei Prefectului Judeţului Dâmboviţa, Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Ministerului de Interne din Austria, Oficiului Federal pentru Protecţie Civilă şi Asistenţă la Dezastre (Germania), Crucii Roşii (Germania), Academiei Johaniţilor (Austria şi Germania), Asociaţiei Samariteană (Austria şi Germania), instructorilor şi evaluatorilor din Marea Britanie, Cehia, Austria şi Germania.

            În cadrul cursului au fost pregătite sesiuni teoretice însoţite de aplicaţii practice, similar celor derulate sub egida Comisiei Europene (Assessment Mission Course).

            Experţii au fost împărţiţi în echipe de câte şase membri, fiind însoţiţi pe perioada misiunilor de câte un evaluator şi un instructor. Din componenţa echipelor a făcut parte şi câte un reprezentant al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă care a avut şi calitatea de interpret.

            Scenariul proiectului pilot a avut la bază efectele producerii unor cutremure de pământ în zona Vrancea şi Făgăraş, precum şi acţiunile de răspuns ale autorităţilor naţionale şi misiunile experţilor europeni trimişi în România pentru evaluarea pagubelor produse, prin derularea de discuţii cu reprezentanţii autorităţilor locale din zonele afectate.

            Pe perioada celor trei zile de activitate în teren, echipele de experţi au avut întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor de la nivel local din municipiul Bucureşti, judeţele Argeş şi Giurgiu, respectiv cu cei ai Instituţiei Prefectului, Primăriei, Crucii Roşii, Spitalului de Urgenţă Floreasca, etc.

Obiectivul principal al acestui proiect-pilot a constat în identificarea, împreună cu partenerii străini, de noi condiţii şi posibilităţi pentru elaborarea în comun a altor proiecte în domeniul protecţiei civile, finanţate de U.E. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.