Acasă Uncategorized Alba Iulia: Ancheta penala la Primaria Alba Iulia pentru tricolorul „imbunatatit”

Alba Iulia: Ancheta penala la Primaria Alba Iulia pentru tricolorul „imbunatatit”

DISTRIBUIȚI

96153 – 25112010 – Arborarea mash-ului multicolor pe clopotniţa Catedralei Încoronării din Alba Iulia, în locul celui tricolor reprezentând drapelul României, face, începând de joi obiectul unei cercetări penale a Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.PSD Alba, prin persoana lui Ioan Dîrzu, preşedintele organizaţiei judeţene, a depus o plângere penală împotriva municipalităţii din Alba Iulia pentru afişarea banner-ului purtând drapelul în şase culori pe Catedrala Încoronării din Alba Iulia.

 

 

 

 

„Considerăm că acel steag este o denigrare a însemnelor naţionale“, a spus preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Potrivit juriştilor se pare că plângerea nu are sorţi de izbândă, deoarece  din punct de vedere juridic, clopotniţa catedralei nu este catarg, în sensul Legii nr. 75 din 16 iulie 1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice.

Mai mult de atât, defăimarea însemnelor naţionale presupune conform legii respective şi Codului Penal defăimarea cu intenţie: „Manifestarea prin care se exprima dispreţ…” (CP, art. 236).

Cu toate acestea, în conformitate cu legislaţia în vigoare, plângerea organizaţiei PSD Alba a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia urmând a se efectua o anchetă ân acest sens. Dacă ancheta va decide că s-au încălcat prevederile legii cei vinovaţi vor fi pasibili de pedepse cuprinse între şase luni şi trei ani de închisoare. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.