Acasă Uncategorized Bucuresti: Acord de cooperare intre Agerpres si agentia de stiri palestiniana WAFA

Bucuresti: Acord de cooperare intre Agerpres si agentia de stiri palestiniana WAFA

DISTRIBUIȚI

95379 – 01112010 –  Senatorul Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei pentru politică externă din Senat, i-a primit pe Ahmad Aqel, ambasadorul extraordinar plenipotentiar şi plenipotenţiar al Palestinei la Bucuresti şi pe  Khaled Darwish, directorul general al Agenţiei palestiniene de ştiri WAFA.

La întâlnire au asistat Ioan Roşca directorul general al Agerpres, şi Argentina Traicu, directorul general adjunct al agentiei.

Întrevederea a fost organizată în contextul încheierii unui acord de cooperare între Agerpres şi WAFA.

În cadrul întâlnirii, a fost trecut în revistă istoricul relaţiilor bilaterale româno-palestiniene, deschiderea manifestată de România încă din anii ’70 pentru aspiraţiile poporului palestinian, atitudine care s-a manifestat atât la nivel politic, în rolul pozitiv asumat de România în procesul de pace din Orientul Mijlociu, cât şi prin proiectele de cooperare în plan cultural, universitar etc., concretizate, între altele, în bursele de studiu acordate de statul român studenţilor palestinieni.

Ambasadorul AQEL a apreciat rolul echilibrat asumat de România în relaţia cu ţările arabe, pe de o parte, şi cu Israelul, pe de altă parte şi a prezentat aşteptările exprimate de autorităţile palestiniene în ceea ce priveşte procesul de pace din Orientul Mijlociu.

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a reamintit bunele relaţii întretinute, în mod tradiţional, de România în Orientul Mijlociu, atât cu statele arabe, cât şi cu Israelul, menţionând, în acest context, recentele convorbiri oficiale avute la Senatul României cu delegaţii ale mai multor state arabe din zonă, cât şi contactele cu oficialii israelieni.

S-a căzut de acord asupra necesităţii realizării unei colaborări mai strânse la nivel parlamentar bilateral, prin programarea unei acţiuni comune, posibil în cursul primului semestru al anului viitor, cât şi a consolidării contactelor delegaţiilor română şi palestiniană la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

A fost salutată de ambele părţi diversificarea formelor de colaborare instituţională în plan bilateral, inclusiv prin încheierea Acordului de colaborarea între cele două agenţii de ştiri, care va contribui la o mai bună informare a publicului. Totodată, a fost prezentat interesul părţii române pentru implicarea firmelor româneşti în procesul de reconstrucţie din regiune. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.