Acasă Uncategorized Bucuresti: Garda Financiara a destructurat o retea care prelua firme cu datorii

Bucuresti: Garda Financiara a destructurat o retea care prelua firme cu datorii

DISTRIBUIȚI

95489 – 04112010 –  Garda Financiară a identificat trei persoane care intermediau transferul de proprietate asupra unor firme cu datorii la bugetul general consolidat către persoane fizice cu dizabilităţi sau cu situaţii financiare precare, astfel încât recuperarea debitelor restante de către autoritatea fiscală să devină imposibilă. În schimbul unor comisioane, asociaţii firmelor datornice scăpau de plata obligaţiilor bugetare, care în cazul tranzacţiilor instrumentate de cei trei intermediari s-au ridicat la peste 500.000 euro.

Din cercetările efectuate de comisarii Gărzii Financiare a reieşit că prin cei trei s-a reuşit transferul de proprietate pentru 531 de societăţi comerciale, unul dintre noii proprietari figurând ca asociat la peste 260 de firme. Totodată, Garda Financiară a descoperit că, înainte de a fi înstrăinate, câteva societăţi comerciale erau utilizate de intermediari în scopul derulării unor tranzacţii ilegale (achiziţii de mărfuri pe baza unor documente fără acoperire).

În urma extinderii verificărilor, s-a constatat că preluarea firmelor cu datorii se făcea prin intermediul unor avocaţi din Baroul Bucureşti, care apăreau ca împuterniciţi în transferul de proprietate şi în operarea modificărilor în Registrul Comerţului, precum şi prin trei birouri notariale, două din Bucureşti şi unul din judeţul Covasna.

Comisariatul general al Gărzii Financiare a înaintat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o sesizare penală pe numele celor implicaţi în vederea începerii cercetărilor. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.