Acasă Uncategorized Bucuresti: PDL il ameninţă pe Mircea Geoană cu suspendarea dacă nu trimite...

Bucuresti: PDL il ameninţă pe Mircea Geoană cu suspendarea dacă nu trimite Legea educaţiei la promulgare

DISTRIBUIȚI

96264 – 29112010 –  PDL este hotărât să susţină procedura de asumare a răspunderii pe Legea educaţiei, a anunţat, luni, vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu. Boureanu a afirmat că, în cazul în care Mircea Geoană, preşedintele Senatului, nu va semna legea pentru a o trimite la promulgare, PDL va cere suspendarea acestuia. Cristian Boureanu a declarat că partidul său sprijină Guvernul pentru continuarea procedurii de angajare a răspunderii pe Legea educaţiei. Potrivit lui Boreanu, parlamentarii PDL

 

 

 

 au mandat să ceară în Biroul Permanent reunit deciderea unei zile pentru prezentarea moţiunii şi votarea acesteia.

Boureanu a remarcat poziţiile diferite ale liderilor partidelor de opoziţie pe acest subiect. „Am văzut că poziţia PNL este de retragere a moţiunii de cenzură şi în România acest lucru se poate face numai în momentul prezentării în plen a moţiunii. În acel moment, se poate constata că numărul necesar de semnături nu este suficient. Atunci moţiunea nu va mai fi constituţională şi nu va mai putea fi luată în discuţie”, a punctat Boureanu.

Acesta a spus că a văzut şi declaraţia lui Victor Ponta, preşedintele PSD, care îi dădea mandat domnului Geoană să nu semneze trimiterea la promulgare a legii.    Boureanu a lansat un atac la adresa lui Geoană. „În cazul în care există o decizie a Birourilor Permanente, domnul Geoană este obligat să semneze acest lucru. Iar dacă nu o face, există întotdeauna posibilitatea suspendării, pentru că, practic, abuzează de funcţia de preşedinte. Ce ar fi dacă de mâine preşedintele oricărei camere refuză se semneze  deşi deciziile au fost luate de Parlament? Domnul Geoană are doar rol de secretar, dar trebuie să pună un „văzut” pe act. Deciziile sunt luate de Birourile Permanente reunite ale celor două camere. În situaţia în care se abuzează de acest lucru suntem pregătiţi să cerem suspendarea domnului Geoană”, a spus Boureanu.

Apoi a comentat ironic  îndemnul dat de liderul PSD Victor Ponta lui Geoană: „Poate că unii colegi de partid ai dânsului îl sfătuiesc să se poarte aşa, pentru că vor să scape de dânsul din această funcţie”.

În plus, Boureanu a mai anunţat că parlamentarii PDL au mandat de a cere de urgenţă stabilirea calendarului pentru legea cadru a salarizării şi pentru legea salarizării pe 2011. Despre legea pensiilor, Boureanu a spus că probabil votul final se va da în Camera Deputaţilor săptămâna viitoare, deoarece, în această săptămână, nu este vot final la Cameră. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.