Acasă Uncategorized Bucuresti: Ping-pong cu Legea Educatiei

Bucuresti: Ping-pong cu Legea Educatiei

DISTRIBUIȚI

96038 – 22112010 – Biroul Permanent al Senatului a retrimis, luni, Legea Educaţiei Naţionale la comisia de specialitate pe motiv că senatorii din comisie de educaţie au lucrat în week-end fără aprobarea Biroului Permanent. Membrii comisiei trebuie să reia votul până marţi la orele 12.45. Raportul la Legea Educaţiei a fost depus, luni, la Senat, după ce parlamentarii PSD şi PNL au lucrat intens, în week-end, la proiectul de lege. Raportul are peste o mie de pagini, cu amendamente admise şi respinse de comisie.

 

 

 

 

În raportul depus la Senat, comisia de învăţământ a propus eliminarea prevederii potrivit căreia în învăţământul gimnazial şi liceal cu predare în limbile minorităţilor Istoria şi Geografia se predau în aceste limbi, după programe şcolare şi manuale identice cu cele pentru clasele cu predare în română.

Preşedintele Comisiei pentru învăţământ din Senat, Mihail Hărdău, a declarat, sâmbătă, că senatorii opoziţiei care dezbat în week-end proiectul Legii Educaţiei nu au aprobare să lucreze şi că aceste şedinţe se desfăşoară în afara Regulamentului. Totodată, susţinea Hărdău, articolele adoptate trebuie rediscutate.

În replică, Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte al comisiei, a declarat că dezbaterea Legii Educaţiei în prezenţa opoziţiei este regulamentară şi s-a desfăşurat în cvorum. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.