Acasă Uncategorized Bucuresti: Schimbari la varful MAI, dupa scandalurile publice care au afectat credibilitatea...

Bucuresti: Schimbari la varful MAI, dupa scandalurile publice care au afectat credibilitatea si imaginea Politiei Romane

DISTRIBUIȚI

96058 – 23112010 – După ce timp de aproape o săptămână Ministerul de Interne a fost implicat în scandaluri care nu au avut decât rolul de a-I submina autoritatea public și de a-i afecta imaginea, în MAI s-ar putea reinstala disciplina militară. Surse de presă indică o iminentă schimbare a principalelor persoane publice de a-l căror nume au fost legate ultimele scandaluri. Astfel, chiar dacă anchetele procurorilor și cele interne nu sunt finalizate, pentru a îndepărta scandalul de lângă minister ar putea fi schimbați din funcție

 

 

 

 

 atât șeful IGPR, Petre Tobă, cât şi secretarul de stat Dan Fătuloiu, cel care gestionează în acest moment problemele de ordine publică.

Potrivit surselor, în locul lui Petre Tobă ar urma să fie numit Ioan Dascălu, în prezent ataşat de Interne al României la misiunea diplomatică din Marea Britanie, în timp ce locul chestorului Dan Fătuloiu ar urma să fie luat de Liviu Pop, şeful DGA din MAI.

Scandalul de la Neamț, care a declanșat disputele în MAI, a fost doar un pretext pentru reluarea unui conflict mai vechi, dar mocnit, dintre chestorii Tobă şi Fătuloiu, cei doi disputându-și, tacit, controlul asupra forțelor de ordine, din interiorul ministerului.

Imediat după izbucnirea scandalului de la Neamț, secretarul de stat a încercat să determine demiterea lui Petre Tobă, presa difuzând știri potrivit cărora cererea de demitere a chestorului Tobă aflându-se déjà pe masa premierului. Informaţia a fost infirmată însă de ministrul de Interne, care a spus că nu a primit nicio astfel de cerere, deși acesta ar fi fost traseul instituțional prin care Tobă ar fi putut fost demis. Mai mult, ministrul Traian Igaș a cerut public abținerea de la orice declarații în timpul derulării unor anchete.

Secretarul de stat a continuat cu declarațiile publice, oferind pentru Antena 3 un interviu în care îl atacă direct pe chestorul Tobă și vorbește despre complicități ale poliției cu clanurile mafiote. Mai mult, chiar a plusat și a vorbit despre asassinate la comandă, un lucru deosebit de grav, la care poliția ar fi închis ochii sau cel puțin nu ar fi cercetat suficient.

Aceste câteva elemente sunt însă suficiente pentru a zdruncina imagine Poliției Române și să-l determine pe ministrul de Interne să repună lucrurile în ordine. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.