Acasă Uncategorized Bucureşti: Încă 76 miilioane de euro pentru canalizarea din Ilfov

Bucureşti: Încă 76 miilioane de euro pentru canalizarea din Ilfov

DISTRIBUIȚI

96056 – 23112010 – Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély, a semnat luni, 22 noiembrie, în prezenţa premierului Emil Boc, contractele de finanţare cu beneficiarii proiectelor de apă şi canalizare din judeţele Alba (în valoare 102 milioane euro fără TVA), Brăila (92 milioane euro fără TVA), Ilfov (76,3 milioane euro fără TVA) şi regiunea Constanţa – Ialomiţa (192 milioane euro fără TVA). Cu acelaşi prilej, ministrul Mediului şi Pădurilor a mai semnat un contract de finanţare care vizează termoficarea Municipiului Timişoara, în valoare de 54,2 milioane euro fără TVA, precum şi un contract de finanţare pentru managementul integrat al deşeurilor în judeţul Botoşani”, în valoare de 33,5 milioane euro fără TVA. “Având în vedere suma menţionată, precizez că este cea mai consistentă semnare de contracte de finanţare din acest an, dar, atenţie, banii sunt deocamdată doar pe hârtie, aşa că de acum înainte depinde de fiecare dintre dumneavoastră ca ei să se materializeze la nivelul comunităţilor, adică să devină investiţii concrete”, a declarat ministrul László Borbély. El a reiterat faptul că semnarea contractelor de finanţare reprezintă doar primul pas în vederea absobţiei fondurilor europene: Din acest moment fiecare dintre noi devine responsabil de cheltuirea banilor pentru realizarea proiectelor finanţate prin POS Mediu. Suntem primii în Europa în ceea ce priveşte contractarea proiectelor mari de infrastructură din banii europeni, ceea ce însemnă la nivelul ministerului 3,4 miliarde de euro, bani contractaţi şi care urmează a fi cheltuiţi până în anul 2015. Din păcate, absorbţia lor la nivelul Ministerului Mediului şi Pădurilor este de doar 45 milioane euro”

Prezent la eveniment, premierul Emil Boc i-a asigurat pe cei prezenţi că „România se implică activ în contractarea şi implementarea fondurilor europene, în acest sens Guvernul asigurând deja cofinanţarea tuturor proiectelor care se vor derula anul viitor”. Premierul a menţionat: “S-a făcut treabă buna. Într-adevăr, suma este consistentă şi vreau să apreciez faptul că, datorită Ministerului Mediului şi Pădurilor, România a înregistrat progrese considerabile la capitolul  proiecte majore aprobate de Comisia Europeană”.

La finalul reuniunii, László Borbély a precizat că “până la sfârşitul anului vom mai semna contracte în valoare de peste 1,3 miliarde euro, ceea ce înseamnă că ne vom ţine de promisiunea făcută la începutul acestui an, şi anume că în 2010 Ministerul Mediului şi Pădurilor va semna contracte de finanţare în valoare totală de 4 miliarde de euro”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.