Acasă Uncategorized Bucureşti: Preşedintele Băsescu consideră că este important ca România şi Republica Moldova...

Bucureşti: Preşedintele Băsescu consideră că este important ca România şi Republica Moldova să se afle împreună în cadrul formatului de cooperare regională oferit de Summit-ul Dunării

DISTRIBUIȚI

95610 – 09112010 – Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a primit ieri, la Palatul Cotroceni, pe Vlad Filat, prim-ministrul Guvernului Republicii Moldova, aflat la Bucureşti cu prilejul participării la Summit-ul Dunării. Preşedintele României a adresat mulţumiri premierului Filat pentru participarea la Summit-ul Dunării. De asemenea, a adresat premierului rugămintea de a transmite cele mai cordiale salutări preşedintelui interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu.

 

 

 

 

În cadrul întrevederii, preşedintele Băsescu a arătat că este important ca România şi Republica Moldova să se afle împreună în cadrul formatului de cooperare regională oferit de Summit-ul Dunării. Şeful statului a apreciat că această reuniune va oferi posibilitatea dezvoltării de proiecte comune care se vor adăuga celor convenite deja de la preluarea guvernării de către membrii Alianţei pentru Integrare Europeană.

În ceea ce priveşte sprijinul bilateral, preşedintele Băsescu a trecut în revistă proiectele importante dezvoltate în ultimul an şi s-a interesat de stadiul în care se află construcţia caselor pentru populaţia afectată de inundaţiile din Republica Moldova din acest an. Reamintim faptul că 7,5 milioane de euro din tranşa de ajutor nerambursabil de 25 milioane euro aferenţi anului 2010 oferiţi de România au fost folosiţi pentru reconstrucţia a 722 de case şi repararea a 178 de case în Republica Moldova.

Vlad Filat a salutat iniţiativa României şi Austriei privind Dunărea, apreciind Summit-ul Dunării de la Bucureşti drept o reuniune importantă care deschide posibilităţi de implementare imediată a proiectelor. Totodată, a făcut o scurtă prezentare a situaţiei politice şi economice din Republica Moldova, în perspectiva alegerilor parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010. 

La finalul întrevederii, preşedintele României şi-a exprimat speranţa că dezvoltările democratice şi europene din Republica Moldova vor fi consolidate prin rezultatul alegerilor parlamentare de la sfârşitul lunii noiembrie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.