Acasă Uncategorized Ministrul Oprea, vizită oficială, dar şi electorală, la Oradea, Carei şi Satu...

Ministrul Oprea, vizită oficială, dar şi electorală, la Oradea, Carei şi Satu Mare

DISTRIBUIȚI

96223 – 28112010 –  Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea efectueează duminică, 28 noiembrie a.c., o vizită de lucru planificată în garnizoanele Oradea, Carei şi Satu Mare. Ministrul va depune la Carei o coroană de flori la Ansamblul Monumental, în cadrul ceremoniei militare care se va desfăşura, începând cu ora 12.00, în contextul sărbătoririi Zilei Naţionale a României. La activitate vor fi prezente soţiile eroilor căzuţi la datorie în misiuni în teatrele de operaţii sau pe teritoriul naţional. Începând cu orele 13.00, ministrul Gabriel Oprea va vizita locaţia din Strada Poligonului din Satu Mare, transferată din administrarea M.Ap.N. în cea a administraţiei publice locale, unde se derulează proiectul de construire a 140 de locuinţe în sistem ANL, dintre care jumătate vor fi repartizate militarilor.

Ministerul Apărării Naţionale a iniţiat în acest an un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi cu autorităţile locale pentru construirea de locuinţe pentru tineri, în regim ANL. Proiectele demarate în judeţele în care Armata dispune de spaţii şi terenuri excedentare vor rezolva problema locuinţelor pentru tinerii militari aflaţi la începutul carierei. În toate aceste situaţii, condiţia pentru transferarea terenurilor către autorităţile locale a fost ca procente cuprinse între 30 şi 50 la sută din numărul de locuinţe care se vor realiza să revină tinerilor militari.

Gabriel Oprea se va întâlni, în continuarea vizitei de lucru de la Satu Mare, cu personalul militar şi civil din garnizoană, în cazarma Batalionului 52 Geniu.

Ministrul va inspecta, cu această ocazie, şi Cercul Militar Satu Mare, care îşi redeschide porţile în condiţii normale de funcţionare.

Una dintre problemele prezentate ministrului, la data de 9 octombrie a.c., cu prilejul precedentei vizite în garnizoană, a fost cea a necesităţii de reabilitare a Cercului Militar, în beneficiul personalului activ al M.Ap.N, precum şi al cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi veteranilor de război. Ministrul Oprea a dispus atunci măsuri urgente pentru readucerea clădirii la starea normală şi a fixat data de 1 decembrie ca termen pentru reabilitarea spaţiilor.

Vizita în garnizoanele din nordul ţării se înscrie în seria activităţilor planificate şi desfăşurate de conducerea MApN pentru cunoaşterea concretă, la faţa locului, a condiţiilor de muncă şi de viaţă ale personalului militar şi civil şi pentru adoptarea măsurilor care se impun pentru rezolvarea cu operativitate a situaţiilor cu care acesta se confruntă. În cadrul întâlnirilor pe care le va avea cu personalul M.Ap.N., din aceste garnizoane, ministrul Gabriel Oprea, însoţit de generali şi ofiţeri din conducerea Armatei, va discuta despre stadiul îndeplinirii obiectivelor operaţionale, despre proiectele legislative şi instituţionale realizate în acest an pentru soluţionarea problemelor de natură socială ale militarilor activi şi în rezervă, ale personalului civil şi ale veteranilor de război. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.