Acasă Uncategorized Bucuresti: Mamele protestează în fata Guvernului pe 8 decembrie

Bucuresti: Mamele protestează în fata Guvernului pe 8 decembrie

DISTRIBUIȚI

96338 – 02122010 – Reprezentante ai comunităţilor de mame îşi vor manifesta miercuri, 8 decembrie, în faţa Guvernului, revolta faţă de măsurile propuse de ministrul Muncii privind reducerea duratei concediului de creştere a copilului şi a valorii indemnizaţiei.

Mamele apreciază că aceste măsuri vor avea un impact negativ asupra dezvoltării şi integrării copiilor în comunitate, mai ales în lipsa unui sistem integrat de servicii sociale de îngrijire şi creştere a copilului pentru primii trei ani de viaţă (creşe, grădiniţe).

Petiţia pentru menţinerea concediului maternal, postată pe site-ul desprecopii.com, a strâns, în numai două zile, peste 1.200 de susţinători.

Mamele solicită reprezentanţilor Guvernului menţinerea duratei de acordare a concediului de creştere a copilului pe o perioadă de doi ani pentru copiii sănătoşi, respectiv trei ani pentru copiii cu probleme şi nevoi speciale, precum şi revenirea, începând cu data de 1 ianuarie 2011, a valorii indemnizaţiei de creştere a copilului la nivelul din luna mai 2010. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.