Acasă Uncategorized Bucureşti: Ministrul Borbely: “Secolul 21 va fi un secol al mediului sau...

Bucureşti: Ministrul Borbely: “Secolul 21 va fi un secol al mediului sau nu va exista”

DISTRIBUIȚI

96725 – 15122010 – Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély a participat miercuri la evenimentul de lansare a Raportului European de Stare a Mediului, SOER 2010 şi a Raportului de stare a mediului al României pentru anul 2009. Evenimentul a avut loc în cooperare cu Universitatea Ecologică Bucureşti.

László Borbély a subliniat că “secolul 21 va fi un secol al mediului ori nu va exista pentru că dacă nu schimbăm mentalitatea, în 30- 40 de ani toate generaţiile viitoare vor avea de suferit. Nu e de ajuns să impui aceste schimbări prin măsuri guvernamentale, ci trebuie şi să îi convingi pe cetaţeni că merită să gândească mai verde. Insist să introducem în legislaţie şi facilităţi pentru tehnologii curate precum iluminarea, transportul ecologic care dacă nu primesc facilităţi nu vor fi utilizate pentru că sunt mai scumpe decât cele clasice. Dar pe termen lung sunt mult mai benefice pentru mediu”.Raportul European de Stare a Mediului, SOER 2010 oferă evaluări despre situaţia actuală a mediului înconjurător în Europa, scenarii privind evoluţia sa, despre acţiunile care se întreprind la nivelul fiecărui stat membru în parte, precum şi ceea ce trebuie făcut sau se poate face pentru îmbunătăţirea acestuia. SOER 2010, descrie modul în care se desfăşoară şi evoluează la nivel european şi mondial politicile de mediu, tendinţele în acest domeniu, în scopul susţinerii politicilor de mediu naţionale şi a prognozelor impactului la nivelul statului membru.

SOER 2010 reprezintă cea mai importantă evaluare realizată de Agenţia Europeană de Mediu (AEM), iar unul dintre mesajele esenţiale ale publicaţiei confirmă faptul că politica de mediu şi acţiunile desfăşurate în domenii asociate la nivelul Uniunii Europene şi în ţările învecinate au determinat îmbunătăţiri semnificative ale mediului înconjurător. – – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.