Acasă Uncategorized Bucureşti: Oprescu şi Vanghelie au luat-o înaintea lui Udrea în privinţa înfiinţării...

Bucureşti: Oprescu şi Vanghelie au luat-o înaintea lui Udrea în privinţa înfiinţării creşelor

DISTRIBUIȚI

96920 – 23122010 – Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a vizitat primele doua crese cuprinse in proiectul “Mai multe centre de ingrijire pentru copilul tau, mai multe oportunitati de angajare pentru tine”, cresele “Aurora” si “Ariel” din Sectorul 5 al Capitalei. Oprescu a verificat salile renovate, grupurile sanitare, dar si curtea interioara a celor doua crese, spatii care incepand de anul viitor vor gazdui 120 de copii cu varste cuprinse intre 4 luni si 3 ani.

“Cele doua crese arata mai mult decat civilizat, iar programul Mai multe centre de ingrijire pentru copilul tau, mai multe oportunitati de angajare pentru tine a fost demarat acum cateva luni tocmai pentru ca, la nivelul Capitalei, este nevoie de astfel de institutii. Incercam sa finalizam cat mai repede toate cele 13 crese incluse in program pentru a acoperi necesarul de locuri pentru cei mici’’, a declarat primarul general.

Cresele “Aurora” si “Ariel” sunt rezultatul unei colaborari intre Primaria Municipiului Bucuresti, prin DGASMB si Consiliul Local al Sectorului 5, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 5, care a pus la dispozitie imobilul compus din doua corpuri, situat pe aleea Tarcului, nr. 5 A, intersectie cu strada Baciului.

Primaria Municipiului Bucuresti a dorit sa infiinteze cele doua crese, luand in calcul faptul ca, in aceasta zona, nu exista nicio facilitate de ingrijire a copiilor foarte mici, desi zona este una masiv populata si cu destul de multe probleme de ordin economic si social.

Investitia totala a Primariei Municipiului Bucuresti pentru infiitarea celor doua crese si pentru renovarea si dotarea spatiilor se ridica la aproximativ 100.000 de euro.

Primarul general a vizitat si Complexul de Servicii Socio-Medicale al Municipiului Bucuresti, acolo unde sunt ingrijite in acest moment, 275 de persoane adulte cu handicap. Sorin Oprescu a stat de vorba cu bolnavii si le-a impartit cadouri de sarbatori. Oprescu a vizitat si Adapostul Sfantul Luca, asigurandu-se ca in cazul in care temperaturile vor cobori sub 0 grade, persoanele fara adapost vor fi cazate in conditii bune: “‘Daca vine ninsoarea peste noi, suntem pregatiti. Pentru persoanele fara adapost avem 50 de locuri la adapostul de la Spitalul Sf Luca, mai avem si la adapostul din Serban Voda, dar punem la dispozitie si locuri special amenajate in spitale, asa incat sa putem face fata situatiei de urgenta, in cazul in care conditiile meteo se vor inrautati. Vedeti? Atunci cand ne pregatim din timp, si iarna e ca vara!’’, a declarat OPrescu.

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia Generala de Asistenta Sociala, are pregatite 324 de locuri pentru persoanele fara adapost. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.