Acasă Uncategorized Bucureşti: Parlamentul începe dezbaterea în plen a bugetului de stat

Bucureşti: Parlamentul începe dezbaterea în plen a bugetului de stat

DISTRIBUIȚI

96816 – 20122010 – Parlamentul începe luni, de la orele 17.00, dezbaterile in plen pe proiectul Legii bugetului de stat şi pe proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2011. Proiectul a fost avizat, duminica, de comisiile parlamentare reunite de finante-banci. Comisiile au avizat favorabil proiectul cu 25 voturi “pentru” si 21 voturi “impotriva”.11.400 de amendamente au fost respinse, dar acestea vor putea fi sustinute in plenul celor doua camere.. Au fost respinse amendamentele care se refereau

 

 

 

 

 

 

 

 

 la suplimentarea bugetelor ministerelor. Acestea au ramas la forma propusa de Ministerul Finantelor Publice.

Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, duminica, dupa avizarea proiectelor bugetelor de stat si asigurarilor sociale de stat, ca exista fondurile necesare pentru plata la timp a pensiilor in cuantumul actual si ca exista premisele pentru ca bugetarii sa-si recapete, in 2011, cele 15 procente din salarii.

“Sunt convins ca si in plen vom avea un vot favorabil, iar Romania va avea buget, asteptat atat de autoritatile centrale cat si locale – sunt foarte multe primarii care doresc sa-si elaboreze bugetele in timp util – sunt si primari de la PSD, PNL care doresc acest lucru. Bugetul pe 2011 are o constructie solida, se bazeaza pe crestere economica, e orientat pe investitii si reducerea cheltuielilor curente”, a spus Ialomitianu.

Deficitul bugetar va fi de de 27,6 miliarde lei, se arata in Proiectul Legii bugetului de stat. Cheltuielile de pesonal, pentru indemnizatii de conducere vor scadea cu 40% si cele cu „alte sporuri”, cu 30%; iar sumele primite de la UE sau alti donatori se estimeaza ca vor creste cu 79,38%.

Cea mai mare crestere a veniturilor este estimata la capitolul „Alte impozite pe venit, profit si cistiguri din capital de la persoane juridice”, de 380% fata de anul 2010.

Spre exemplu, veniturile din impozitul pe venit din activitati independente va creste cu 1% in 2011, mai arata documentul citat, iar Impozitul pe venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala va creste cu 0,29%. Contributiile de asigurari vor creste cu 1,5%.

Tot in cursul zilei de duminica, cele doua comisii reunite de buget-finante au adoptat,  25 de voturi pentru si 21 impotriva, bugetul de stat al asigurarilor sociale pe anul 2011, in forma adoptata de Guvern, cuantumul acestuia ridicandu-se la 47,8 miliarde de lei. Bugetul asigurarilor sociale creste in 2011 cu 11,4 % fata de acest an, cand a beneficiat de 42,9 miliarde de lei.

Adoptarea bugetului de stat pe anul 2011 si cel al asigurarilor sociale reprezinta, pe langa adoptarea Legii salarizare, una dintre conditionalitatile convenite in acordul Romaniei cu FMI. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.