Acasă Uncategorized Bucureşti: România cere NATO sa faca economii printr-o cooperarea mai bună cu...

Bucureşti: România cere NATO sa faca economii printr-o cooperarea mai bună cu UE

DISTRIBUIȚI

96841 – 20122010 – Secretarul de stat Bogdan Aurescu a avut astăzi, 20 decembrie, o întrevedere cu adjunctul secretarului general al NATO pentru investiţii de apărare, Patrick Auroy, care efectuează o vizită în România.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind rezultatele summit-ului NATO desfăşurat în perioada 19-20 noiembrie la Lisabona, noul Concept Strategic al Alianţei, procesul de dezvoltare a unei capabilităţi aliate antirachetă, precum şi procesul de reformă a structurii de comandă şi a agenţiilor NATO.

De asemenea, părţile au evidenţiat importanţa adaptării capabilităţilor şi structurilor NATO, permiţând Alianţei să răspundă eficient atât la misiunile sale tradiţionale, cât şi la noile provocări la care face referire Conceptul Strategic al Alianţei, adoptat recent la Lisabona de către şefii de state şi de guverne ai statelor membre.

Secretarul de stat Bogdan Aurescu a apreciat că Noul Concept Strategic adoptat la Lisabona permite menţinerea şi consolidarea capacităţii de descurajare a Alianţei şi a exprimat convingerea că participarea României la dezvoltarea de către SUA a abordării adaptive în etape a sistemului de apărare antirachetă în Europa reprezintă o contribuţie consistentă la realizarea capabilităţii de apărare antirachetă a Alianţei.

De asemenea, partea română a reiterat nevoia consolidării cooperării dintre UE şi NATO, pe baze pragmatice, pentru o utilizare cât mai bună a capabilităţilor statelor membre şi ale celor două organizaţii, precum şi pentru a evita duplicarea eforturilor, în condiţiile dificultăţilor economice ale acestei perioade.

Generalul francez Patrick Auroy a preluat, începând cu luna octombrie 2010, funcţia de adjunct al Secretarului General al NATO pentru investiţii de apărare. Înaintea preluării acestei responsabilităţi, Patrick Auroy a deţinut funcţii în cadrul Ministerului francez al Apărării. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.