Acasă Uncategorized Chişinău: Vlad Filat nu este de acord cu depolitizarea unor instituţii de...

Chişinău: Vlad Filat nu este de acord cu depolitizarea unor instituţii de stat

DISTRIBUIȚI

96897 – 22122010 – Liderul Partidului Liberal Democrat, premierul Vlad Filat, nu este de acord cu preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, care consideră că unele instituţii de stat, printre care MAI, Fiscul şi Serviciul Vamal, trebuie depolitizate, comunică Deca-press.

„Ce ar trebui să fac acum? Să spun că salut iniţiativa lui Marian Lupu şi să depolitizăm Procuratura Generală, Centrul Anticorupţie, Ministerul Economiei şi Camera de Licenţiere? Mai multe instituţii trebuie depolitizate la nivel de funcţionare”, a declarat Filat, marţi seară, lăsând să se înţeleagă că democraţii au pârghii de influenţare a acestor instituţii.

Recent, Marian Lupu a declarat că „stilul de guvernare trebuie să fie de echipă. Este vorba de asigurarea eliminării unor conflicte de interes în cadrul actului de guvernare”.

„Vom insista asupra depolitizării unui şir de instituţii statale şi guvernamentale, printre care Cancelaria de Stat, Serviciul Fiscal şi cel Vamal, MAI şi la multe alte instituţii”, declara Lupu.

Liderul liberalilor, preşedintele interimar Mihai Ghimpu, a spus, la începutul acestei săptămâni, că susţine iniţiativa lui Lupu.

„Este necesar să depolitizăm Ministerul Afacerilor Interne în vederea apropierii de standardele europene. Ministrul ar putea fi propus de societatea civilă sau chiar de Biserica, declarase Mihai Ghimpu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.