Acasă Uncategorized Poliţia de Frontieră, pregătită pentru Sărbători

Poliţia de Frontieră, pregătită pentru Sărbători

DISTRIBUIȚI

96803 – 19122010 – Poliţiştii de frontieră se pregătesc pentru afluxul de călători din punctele de trecere a frontierei, generat de apropierea sărbătorilor de iarnă; Cele mai tranzitate frontiere vor fi cele aflate la graniţa cu Ungaria şi Serbia, fapt pentru care, la nivelul Poliţiei de Frontieră Române, au fost dispuse o serie de măsuri, menite să fluidizeze traficul şi să reducă timpii de aşteptare. Aproximativ 3.000 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat. În luna decembrie a anului trecut, s-au înregistrat 2,8 milioane treceri persoane, prin punctele de frontier.

Apropierea sărbătorilor de iarnă readuce în ţară mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate, pentru a-şi petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele, dar şi cetăţeni străini care doresc să-şi petreacă zilele de vacanţă în România. De asemenea, mulţi cetăţeni români şi-au planificat petrecerea acestor zile în străinătate. Ca urmare a acestui fapt, în luna decembrie, în punctele de trecere a frontierei, se înregistrează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport, sens în care, pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română a luat toate măsurile necesare astfel încât tranzitul să se efectueze în condiţii normale.

Astfel, în următoarea perioadă, aproximativ 3.000 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat. Punctual, pentru realizarea unui control de frontieră eficient şi fluent, conducerea Poliţiei de Frontieră Române a dispus întreprinderea următoarele măsuri: suplimentarea personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv creşterea numărului arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, dacă situaţia o impune: constituirea unei rezerve de personal, atât la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, cât şi în cadrul structurilor teritoriale, formată din ofiţeri specializaţi care vor fi pregătiţi să acţioneze, dacă este necesar; asigurarea unei supravegheri sporite a frontierei de stat, prin aplicarea măsurilor legale pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere; menţinerea în stare de operativitate a tuturor mijloacelor de comunicaţii şi informatică şi pregătirea personalului din subordine în vederea asigurării intervenţiei rapide în zona de competenţă, pentru rezolvarea unor eventuale situaţii deosebite; intensificarea relaţiilor de conlucrare şi colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, precum şi cu administraţia publică locală.

Recomandări: Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea, din cauza numărului mare de călători, într-un timp foarte scurt. În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Serbia, reamintim punctele de frontieră existente la aceste graniţe: Pe frontiera româno-ungară:   pe raza jud. Timiş – PTF Cenad – Kiszombor;  pe raza jud. Arad – PTF Nădlac – Nagylak, PTF Turnu – Batonnya, PTF Vărşand – Gyula; pe raza jud. Bihor – PTF Salonta – Mehkerek; PTF Borş – Artand; PTF Valea lui Mihai – Nyirabrany; PTF Săcuieni – Letavertes;  pe raza jud. Satu Mare – PTF Urziceni – Vallaj; PTF Petea – Csengersima.

Pe frontiera româno – sârbă: pe raza jud. Timiş – PTF Moraviţa – Vatim; PTF Jimbolia – Srpska Crnja, pe raza jud. Caras Severin – PTF Naidăş – Kaludjerovo şi pe raza jud. Mehedinţi – PTF Porţile de Fier I – Djerdap.

În situaţia în care există nemulţumiri cu privire la modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, participanţii la trafic pot suna la numărul de telefon al Poliţiei de Frontieră Române – 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

În anul 2009, în luna decembrie, au trecut frontiera aproximativ 2.800.000 persoane, din care peste 2.300.000 cetăţeni ai Uniunii Europene (1.500.000 pe sensul de intrare în ţară şi 1.300.000 pe sensul de ieşire), cele mai tranzitate fiind punctele de trecere a frontierei din vestul ţării. –  www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.