Acasă Uncategorized Presedintele Basescu scrie opozitiei

Presedintele Basescu scrie opozitiei

DISTRIBUIȚI

96860 – 21122010 – Președintele Traian Băsescu a transmis marți o scrisoare Partidului Social-Democrat și Partidului Conservator, prin care le cere să ia o decizie cu privire la avizul dat membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. Președintele PSD, Victor Ponta, crede că președintele Traian Băsescu ”are o problemă cu judecătorii din CSM” din cauza faptului că persoanele preferate ”nu au ieșit”. Potrivit Antenei 3, Ponta afirmă că ”(…) Judecătorii și procurorii se aleg între ei.

 

 

 

 

 E adevărat, înțeleg că nu s-au ales cei pe care îi voia domnul Băsescu sau un alt partid, dar e bine că nu au ieșit cei pe care îi voia domnul Băsescu. Membrii CSM trebuie să fie independenți nu trebuie să asculte de președintele Băsescu”. Ponta a mai afirmat că a discutat cu liderul liberal Crin Antonescu și că decizia este că miercuri, în Senat, ar trebui dat votul pentru toți membrii nou aleși în CSM.

Și președintele PC, Daniel Constantin,  se pronunță pentru independența Justiției și crede că prin  opoziția președintelui de a numi noii membri  ai CSM se încearcă un control asupra instituției.

”Din câte înțeleg eu, președintele Traian Băsescu nu are o problemă cu votul din Senat, ci cu modul de alegere a membrilor CSM. Președintele spune că acest mod de alegere este invalidat de una din instanțele judecătorești, însă CSM este una dintre puținele instituții care nu este controlată de putere în acest moment”, a declarat Daniel Constantin.

Liderul conservatorilor a adăgat că, în opinia sa, scrisoarea președintelui cu privire la votul de miercuri ar trebui transmisă și PDL, deoarece ”lucrurile sunt blocate din cauza PDL”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.