Acasă Uncategorized Berlin: 15 firme româneşti expun la Săptămâna Verde de la Berlin

Berlin: 15 firme româneşti expun la Săptămâna Verde de la Berlin

DISTRIBUIȚI

97732 – 24012011- Ministrul Valeriu Tabără a participat, în intervalul 21-23 ianuarie 2011, la Berlin, la cea de a 76-a ediţie a Expoziţiei internaţionale pentru industrie alimentară, agricultură şi horticultură „Săptămâna Verde”. Cunoscut drept cel mai mare eveniment european din industria agricolă şi alimentară, acest târg reuneşte 1.632 de expozanţi din 57 de ţări şi se desfăşoară în perioada 21 -30 ianuarie 2011.

În standul României de la Berlin se regăsesc 15 firme care îşi prezintă produsele agroalimentare pe o suprafaţă de 165 de metri pătraţi, respectiv miere şi produse apicole, vinuri, pălincă, fructe, tincturi de plante, brânzeturi, conserve de legume şi fructe, produse de panificaţie şi magiun.

În cursul dimineţii de 21 ianuarie ministrul Valeriu Tabără a semnat contractul prin care România va deveni partenerul Germaniei, în 2012, la Săptămâna Verde. De asemenea, Tabără a participat la trei întâlniri bilaterale cu omologii săi din Polonia, Marek Sawicki, din Republica Moldova – Vasile Bumacov şi din Ucraina – Melnik Yuriz Fedorovich.  Sâmbătă, 22 ianuarie, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale a fost prezent la forumul cu tema „Comerţul şi securitatea alimentară globală: global, regional, local”, organizat la Berlin, în cadrul Săptămânii Verzi. Alături de domnia sa, s-au mai aflat peste 50 de miniştri ai Agriculturii, dar şi comisarul european Dacian Cioloş. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.