Acasă Uncategorized Botosani: Asalt în farmacii după Algocalmin

Botosani: Asalt în farmacii după Algocalmin

DISTRIBUIȚI

97538 – 18012011- Botosanenii au luat cu asalt farmaciile pentru a-si procura Algocalmin, care, incepand cu 1 februarie, se elibereaza doar pe baza de reteta. Farmacistii spun ca botosanenii si-au cumparat si cate patru-cinci cutii de Algocalmin a cate 20 de tablete pentru a-si face stocuri.

„Si la noi stocul de algocalmin este pe terminate. Au venit persoane care au cumparat si cate cinci cutii ca sa aiba provizii. Daca de pe 1 februarie acest medicament se da doar pe reteta este si normal ca in aceste conditii va fi mai greu de procurat”, a declarat un farmacist.

Incepand cu 1 februarie, acest medicament plus alte 12 calmante se dau cu reţetă de la medic. Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) a decis că anumite medicamente sunt periculoase pentru populaţie. Pe lista „calmantelor interzise” se află, pe lângă Algocalmin, şi Fabocalmul, Metamizol Solacium, Algiotop, Algoblock, Algozone, Alindor, Algoremin, Metamizol Farmacon, Quarelin, Novocalmin, Sintocalmin, Centralgin. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.