Acasă Uncategorized Bruxelles: Comisia Europeană vrea să sancţioneze Google

Bruxelles: Comisia Europeană vrea să sancţioneze Google

DISTRIBUIȚI

97314 – 11012011 – Comisia Europeana suspecteaza Google de pozitie dominanta pe piata cautarii pe internet.

Nu mai este o noutate pentru nimeni ca Google domina piata de cautare pe internet. Insa de aici si pana la a abuza de aceasta pozitie dominanta nu e decat un pas.

In demersurile pe care le intreprinde, Comisia Europeana analizeaza rezultatele cautarilor pe Google facute de milioane de internauti pentru a vedea daca aceste rezultate sunt manipulate de motorul de cautare, transmite Tehnopol. Altfel spus, daca primele rezultate afisate in urma cautarii sunt manipulate de Google astfel incat acesta sa atraga mai multa publicitate.

Pentru a ajunge la o concluzie, Comisia a trimis 100 de intrebari mai multor site-uri prin care vrea sa vada daca au existat modificari bruste de pozitionare a respectivelor site-uri in urma cautarii lor pe Google, fara ca aceste modificari sa fi implicat schimbari in continutul acelor site-uri.

In viziunea Comisiei Europene, AdSense si AdWords, cele doua componente de baza din publicitatea Google, sunt suspectate ca ar manipula site-urile pentru a le determina sa-si faca reclama prin intermediul Google avand ca rezultat afisarea lor cu prioritate la cautare. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.