Acasă Uncategorized Bruxelles: Sabin Cutaş cere UE impulsionarea proiectului Nabucco şi dezvoltarea porturilor la...

Bruxelles: Sabin Cutaş cere UE impulsionarea proiectului Nabucco şi dezvoltarea porturilor la Marea Neagră

DISTRIBUIȚI

97659 – 21012011- Europarlamentarul Sabin Cutaş, membru în Comisia pentru comerţ internaţional a Parlamentului European (INTA), a pledat joi, în plenul PE, pentru crearea unei strategii a Uniunii Europene pentru Marea Neagră având acelaşi nivel de prioritate cu celelalte strategii regionale ale UE. Cutaş a cerut de asemenea impulsionarea imediată a proiectului de gazoduct Nabucco şi dezvoltarea porturilor aflate la Marea Neagră. El a subliniat faptul că acestea reprezintă proiecte-cheie pentru economia europeană. Intervenţia lui Sabin Cutaş a avut loc în cadrul dezbaterii „O strategie a UE pentru Marea Neagră„; dosar pentru care acesta a deţinut rolul de raportor virtual în comisia INTA.

Potrivit eurodeputatului român: „Regiunea Mării Negre este de o importanţă strategică pentru Uniunea Europeană. Constatăm, însă, lipsa unei abordări structurate în ceea ce priveşte această regiune. Nu a fost elaborat un plan de acţiune pentru Sinergia Mării Negre, iar finanţarea este realizată prin intermediul mai multor instrumente necoordonate.”

„Devine, astfel, imperativă crearea unei strategii a Uniunii pentru Marea Neagră, deţinând acelaşi grad de prioritate cu celelalte strategii regionale ale Uniunii Europene şi axată în jurul a trei linii directoare: dezvoltarea economică, socială şi umană; energie, transport şi mediu, precum şi securitate şi bună guvernanţă”, a subliniat Cutaş.

„Anumite proiecte-cheie pentru economia europeană, precum gazoductul Nabucco, care ar permite mai multă independenţă energetică, sau dezvoltarea porturilor aflate la Marea Neagră, au nevoie de impulsionare imediată, iar acest lucru nu se poate realiza decât sub egida unei strategii comune”, a conchis europarlamentarul român. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.