Acasă Uncategorized Bucureşti: Cristian Paţurcă va fi înmormântat la Cimitirul Bellu

Bucureşti: Cristian Paţurcă va fi înmormântat la Cimitirul Bellu

DISTRIBUIȚI

97612 – 20012011- Cristian Paturca va fi inmormantat la Cimitirul Bellu din Capitala, au decis miercuri seara membrii familiei sale, impreuna cu reprezentantii Asociatiei 21 Decembrie 1989. „Cel mai probabil, Cristian Paturca va fi inmormantat langa Florian Pitis si Valeriu Sterian”, a declarat presedintele Asociatiei Teodor Maries, cel care a facut aceasta propunere, citat de Agerpres. El doreste sa faca un apel catre presedintele Traian Basescu pentru a-i aduce un ultim omagiu celui pe care l-a decorat in acest an, „prin rugamintea de a se pune la dispozitie un loc de veci intre prietenii de suflet ai cantautorului”.

 

 

 

 

 

 

 

Prezent in cursul zilei de miercuri, la Casa de Cultura a Studentilor „Grigore Preoteasa”, Teodor Maries a reamintit ca regretatul cantautor lasa in urma sa istoria luptei anticomuniste. „Fenomenul Piata Universitatii fara Cristi Paturca si Valeriu Sterian nu ar fi existat. El lasa in urma lui istoria luptei anticomuniste si melodiile lui care asta au exprimat”, a declarat Doru Maries.

Seful cancelariei prezidentiale Catalin Avramescu a adus o coroana de garoafe rosii pe care era scris mesajul „Sincere regrete! Traian Basescu presedintele Romaniei”. El l-a calificat pe Cristian Paturca ca fiind un „spirit” al Pietei Universitatii. „Cred ca vocile de atunci, din Piata Universitatii, au fost nu numai voci morale, numai voci asezate, dar au fost si voci care au pus un diagnostic al Romaniei timpurilor de atunci si cred ca acelasi lucru este relevant si pentru timpurile de acum”, a afirmat Catalin Avramescu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.