Acasă Uncategorized Bucureşti: Doi experţi străini evaluează strategiile anticorupţie din România

Bucureşti: Doi experţi străini evaluează strategiile anticorupţie din România

DISTRIBUIȚI

97575 – 19012011- Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a avut marţi, o întâlnire cu cei doi experţi independenţi, selectaţi de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în vederea elaborării auditului strategiilor naţionale anticorupţie derulate în intervalul 2005-2010, Drago Kos şi Constantine Palicarksy.

„Combaterea corupţiei este o preocupare în toate Statele Membre ale Uniunii Europene. Strategiile şi politicile anticorupţie au dat rezultate, dar în continuare trebuie să punem accentul pe o mai mare coerenţă a acestora. Programul de evaluare a acestor strategii a fost preluat de Ministerul Justiţiei şi se va desfăşura prin intermediul a doi experţi independenţi. Vom pune la dispoziţia Ministerului Administraţiei şi Internelor, Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerului Public şi a altor instituţii cu atribuţii în domeniul luptei împotriva corupţiei rezultatele evaluării noastre”, a declarat ministrul Justiţiei.

            Vizita echipei de experţi a avut loc în contextul acordului încheiat în decembrie 2010 de Ministerul Justiţiei şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), pentru implementarea recomandării Comisiei Europene din iulie 2010, din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, şi anume „Consolidarea politicii generale anticorupţie, în special printr-o coordonare la nivel înalt şi pe baza unei evaluări independente a impactului rezultatelor ultimelor două strategii puse în aplicare începând cu anul 2005”. Vizita s-a derulat în perioada 17-18 ianuarie a.c. şi a inclus întâlniri bilaterale cu instituţiile responsabile de coordonarea implementării Strategiei Naţionale Anticorupţie 2005-2007 şi a Strategiei Naţionale Anticorupţie privind sectoarele vulnerabile şi administraţia publică locală pe perioada 2008 – 2010.  

Următoarea vizită de evaluare a experţilor va avea loc în prima jumătate a lunii februarie, când se vor organiza întâlniri cu toate instituţiile responsabile de implementarea celor două documente strategice.

Raportul final va fi dat publicităţii în luna aprilie 2011, urmând a sta la baza elaborării noului document de politică publică în domeniul luptei împotriva corupţiei. Bugetul alocat este de aproximativ 31.000 dolari, fiind asigurat de către PNUD şi Ministerul Justiţiei, iar proiectul este necesar în vederea implementării recomandării Comisiei Europene din iulie 2010, din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.