Acasă Uncategorized Bucureşti: La Cotroceni s-a discutat cum Banca Mondială poate sprijini România în...

Bucureşti: La Cotroceni s-a discutat cum Banca Mondială poate sprijini România în continuare

DISTRIBUIȚI

97347 – 12012011Preşedintele României, Traian Băsescu, l-a primit marţi, 11 ianuarie, a.c., la Palatul Cotroceni, pe Philippe Le Houérou, vicepreşedinte al Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală. Întâlnirea a avut loc cu ocazia revizuirii în comun, de către Banca Mondială şi Guvernul României, a Strategiei de Parteneriat de Ţară cu România pe perioada 2009 – 2013, astfel încât să fie identificate eventuale modificări necesare în strategie, pornind de la priorităţile Guvernului şi în perspectiva unui nou acord cu organismele financiare internaţionale.

 

 

 

 

 

 

În decursul întâlnirii au fost discutate domeniile şi modalităţile în care Banca Mondială poate sprijini România în contextul economic actual, şeful statului român menţionând necesitatea şi importanţa creşterii competitivităţii, a reformării sectorului întreprinderilor de stat, a reformei administraţiei publice, a sistemului de sănătate şi a celui de asistenţă socială, dar şi a creşterii gradului de absorbţie a fondurilor europene.

La Palatul Victoria nu s-a discutat despre un nou împrumut din partea Băncii Mondiale – În cadrul întâlnirii care a avut loc la Palatul Victoria între delegaţia guvernamentală condusă de prim-ministrul Emil Boc şi delegaţia Băncii Mondiale condusă de Philippe Le Hourerou, vicepreşedinte pentru regiunea Europa şi Asia Centrală, nu s-a discutat despre “un nou acord de împrumut” între Guvernul României şi această instituţie financiară internaţională.

Guvernul României va continua parteneriatul cu Banca Mondială pentru aplicarea măsurilor de reformă şi de îmbunătăţire a activităţii ministerelor. În acest sens, Banca Mondială va furniza, în continuare, asistenţă tehnică pentru derularea reformelor structurale începute.

La cererea Guvernului, Banca Mondială a realizat o analiză funcţională a administraţiei publice centrale din România, cu scopul de a creşte gradul de eficienţă şi eficacitate la nivelul administraţiei publice”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.