Acasă Uncategorized Bucureşti: Mamele care nasc al doilea copil în timpul concediului nu primesc...

Bucureşti: Mamele care nasc al doilea copil în timpul concediului nu primesc indemnizaţie majorată

DISTRIBUIȚI

97227 – 07012011 – Mamele care au născut după 1 ianuarie şi care mai au acasă un copil de până în doi ani, vor primi mai puţini bani decât li s-ar fi cuvenit. Precizarea se regăseşte în normele de aplicare a OUG privind indemnizaţiile pentru mame. Persoana care se află în concediu de maternitate şi naşte al doilea copil nu beneficiază de majorarea indemnizaţiei cu 600 lei. Practic mamele îşi cresc cei doi copii cu o singură indemnizaţie. Normele se aplică atâta timp cât cele două indemnizaţii se suprapun.Potrivit noilor norme mămicile care intră în concediu de maternitate au două variante.

 

 

 

 

 

Ele trebuie să aleagă dacă vor concediu timp de un an cu o indemnizaţie de cel mult 3.400 de lei pe lună sau timp de doi ani, în care vor primi cel mult 1.200 de lei pe lună.

De la 1 ianuarie a. c., durata concediului maternal s-a redus la un an, iar indemnizaţia are o valoare cuprinsă între 600 şi 3.400 lei. După expirarea anului în care părintele beneficiază de acest tip de concediu, există posibilitatea de a solicita concediu fără plată, în intervalul de până la 24 de luni de la naşterea copilului. De asemenea, statul va acorda părintelui o primă de reîntoarcere la muncă de 500 de lei oricând, în intervalul de 24 de luni. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.