Acasă Uncategorized Bucureşti: Motor electric de mare randament realizat de ICPE-CA

Bucureşti: Motor electric de mare randament realizat de ICPE-CA

DISTRIBUIȚI

97370 – 12012011Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA anunţă că a realizat recent un motor electric supraconductor. Motorul electric supraconductor a fost gândit pentru exploatare, astfel încât randamentul să fie mai mare decât în cazul electromotoarelor clasice, bobinate cu cupru. 

Această realizare a fost posibilă datorită progresului în ceea ce priveşte materialele supraconductoare cu temperatura critică ridicată, aşa numitele materiale HTS, care funcţionează la temperatura azotului lichid.

Printre avantajele motorului electric supraconductor se numără dimensiunea redusă cu până la 30% faţă de gabaritul motoarelor clasice, masa redusă cu 30% din masa motoarelor clasice şi, nu în ultimul rând, randamentul, care este mai ridicat cu câteva procente comparativ cu randamentul motoarelor clasice, putând să urce până la 99%.

Motorul electric supraconductor poate fi utilizat în toate domeniile industriale în care sunt utilizate motoare electrice de putere, dar şi în transport, în special în cel naval.

Acest tip de motor este o noutate în domeniul maşinilor electrice, având drept consecinţă reducerea substanţială, în perspectivă, a consumurilor energetice.

ICPE-CA a  demarat procedura de brevetare a motorului electric supraconductor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.