Acasă Uncategorized Bucureşti: Noii membri ai CSM nu vor să aştepte decizia Curţii Constituţionale

Bucureşti: Noii membri ai CSM nu vor să aştepte decizia Curţii Constituţionale

DISTRIBUIȚI

97219 – 07012011 – Noii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii se intrunesc, vineri, in sedinta de constituire si de alegere a presedintelui si vicepresedintelui CSM, in ciuda cererilor de amanare a sedintei formulate de presedintele Traian Basescu şi de ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.

Prezent miercuri la sedinta de bilant a CSM, presedintele Traian Basescu a cerut amanarea alegerii presedintelui si a vicepresedintelui Consiliului pana dupa 20 ianuarie, dupa decizia Curtii Constitutionale, referindu-se la faptul ca hotararea de validare a CSM la Senat a fost atacata la CCR.

Seful statului a aratat ca ar trebui asteptata decizia CCR cu toate ca se creeaza un vid de 4-5 zile intre terminarea mandatului actualului CSM, in conditiile in care CCR va dezbate pe 19 ianuarie contestatia impotriva hotararii Senatului prin care a fost validata lista magistratilor alesi membri ai Consiliului.

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Inaltei Curti de Casatie si JustitieJustitie, Livia Doina Stanciu, a declarat cu acel prilej ca ar trebui vazut daca exista temei legal pentru amanarea alegerii presedintelui si vicepresedintelui CSM.

Tot atunci, Traian Basescu a atras atentia CSM ca este necesara discutarea si a situatiei mandatelor incomplete ale unora dintre membrii Consiliului, care trebuie continuate inca sase luni, „pentru ca practic asta inseamna ca va exista un CSM care este intr-un continuu proces de alegeri”.

O solicitare de amanare a sedintei de constituire a CSM a fost transmisa, joi, si de ministrul Justitiei, Catalin Predoiu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.