Acasă Uncategorized Bucureşti: Normele metodologice pentru Legea Salarizării au fost elaborate fără consultarea sindicatelor

Bucureşti: Normele metodologice pentru Legea Salarizării au fost elaborate fără consultarea sindicatelor

DISTRIBUIȚI

97816 – 26012011- Unii reprezentanti ai cadrelor medicale din spitale au ramas uimiti cand au aflat ca normele metodologice de aplicare a Legii Salarizarii au aparut. Normele metodologice au fost publicate in Monitorul Oficial fara ca reprezentantii sindicatelor sa faca propuneri.

„Discutiile legate de Legea Salarizarii au fost amanate din cate stiu. Toate capitolele legate de legea salarizarii au fost amanate. In momentul in care eram la minister la intalniri si se ajungea la capitolul salarizare, preferam sa depasim acest subiect. Deocamdata suntem la faza de discutii pe contractul cadru”, a afirmat Florin Chirculescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Medicilor „Dr.Ioan Cantacuzino”.

Conform normelor de aplicare a Legii de Salarizare pe anul 2011, angajatilor din sectorul sanitar li se vor plati orele lucrate sambata si duminica. Practic, suma adaugata la salariul fiecarui cadru medical care va fi la serviciu in zilele de sambata sau duminica se va calcula in functie de anul 2009.

„Pentru acest supliment salarial, se va lua in calcul suma platita in anul 2009 pentru sambetele si duminicile lucrate, suma care va fi micsorata cu 25% si apoi marita cu 15%. Plata se face pe orele lucrate”, a explicat Adrian Barea, vicepresedintele Federatiei Sanitas.

Potrivit legii, personalul platit din fonduri publice se reincadreaza, corespunzator transelor de vechime in munca din luna decembrie 2010, pe functiile corespunzatoare categoriei, gradului si treptei profesionale detinute, stabilindu-se clasa de salarizare. Pentru toti angajatii se va aplica majorarea salariala de 15%. Astefel, salariul brut al unui medic primar va fi de 2.808 lei.

Si pentru asistentii medicali principali (PL) cu gradatia 3 exista majorari salariale in acest an. Daca acestia castigau lunar 1.386 de lei in decembrie 2010, in ianuarie 2011 vor primi un salariu brut de 1.594 de lei.

Ordinul privind aprobarea normelor metodologice pentru aplicarea Legii Salarizarii din 2011 a fost publicat in Monitorul Oficial

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.