Acasă Uncategorized București: Rețea de traficanți de droguri de mare risc, anihilată de procurorii...

București: Rețea de traficanți de droguri de mare risc, anihilată de procurorii români

DISTRIBUIȚI

97434 – 14012011 Procurorii DIICOT au destructurat o grupare formată din cetăţeni columbieni, români şi de alte naţionalităţi, specializată în traficul de cocaină, drogurile fiind aduse din America de Sud în România ascunse în containere cu peşte congelat. În urma a șapte percheziții domiciliare efectuate în Bucureşti şi Ilfov au fost reținuți pe Iosef Cătălin şi Constantin Nadolu, acuzați că sunt membri ai acestei rețele de trafic de droguri de mare risc. Potrivit DIICOT, nucleul reţelei de crimă organizată se află în Columbia, fiind reprezentat de liderii cartelului de droguri Medellin – fraţii Miguel şi Victor Mejia Munera (”Gemenii” sau ”Los Mellizos”).

 

 

 

 

 

 

 

Activitatea infracţională a fost desfăşurată în România de Constantin Nadolu, zis ”Paco” şi Iosef Cătălin, zis ”Jesi” şi ”Carlitos”, sub coordonarea lui Victor Manuel Porto Sanchez, aceştia asigurând preluarea în România a drogurilor din America de Sud. Victor Manuel Porto Sanchez zis ”El Viejo”, de naţionalitate columbiană, este cercetat pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic internaţional de droguri de mare risc şi omor.

Drogurile ajungeau în Europa pe mare, pe ruta Ecuador (Guayaquil) – Spania (Algeciras) – Italia (Gioia Tauro) – România (Portul Constanţa – Agigea Sud), ascunse în containere încărcate cu peşte congelat. Preluarea drogurilor era mascată de importul legal de mărfuri, pentru aceasta fiind folosită o societate comercială din Ştefăneştii de Jos (Ilfov), pentru importarea unor containere test, în scopul verificării reacţiei autorităţilor. După efectuarea testului, inculpaţii au realizat un transport efectiv de cocaină, pe ruta maritimă Ecuador – România, destinaţia finală a drogurilor fiind Europa de Vest.

Pe 5 decembrie 2010, autorităţile ecuadoriene au capturat un transport de 364 kg cocaină, în valoare de 22 milioane de euro, drogurile fiind ascunse în cutii cu peşte congelat. Urma ca din America De Sud  să ajungă în Europa de Vest, via România, 1,5 tone de cocaină (90 de milioane euro).

Procurorii DIICOT  au început monitorizarea grupării a fost în colaborare cu ofiţerii DEA şi autorităţile ecuadoriene, italiene şi spaniole. Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor IGPR- Serviciul Antidrog, cu suportul tehnic şi informativ al SRI și SIE. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.