Acasă Uncategorized Bucureşti: România insistă pentru sprijin din partea UE în problematica minorităţii rome

Bucureşti: România insistă pentru sprijin din partea UE în problematica minorităţii rome

DISTRIBUIȚI

97596 – 19012011- Secretarul de stat pentru afaceri globale, Doru Costea, a participat, miercuri, la sesiunea de deschidere a Conferinţei regionale de la Bucureşti pentru şefii instituţiilor responsabile cu politici publice pe problematica roma, din Europa Centrală şi de Est.

Doru Costea a susţinut o intervenţie în care a subliniat experienţele pozitive ale părţii române, dar şi provocările cu care se confruntă autorităţile în domeniul incluziunii sociale a minorităţii roma. Referindu-se la rolul Ministerului Afacerilor Externe în abordarea chestiunii minorităţii roma, Doru Costea a declarat: „Eforturile noastre au vizat asigurarea unui loc adecvat chestiunii incluziunii romilor pe agenda europeană şi sprijinirea contribuţiilor României la procesele regionale. România a promovat adoptarea Platformei europene pentru incluziunea romilor şi sprijină deplin o Strategie Europeană pentru Romi. Această conduită nu urmăreşte deresponsabilizarea noastră ca autorităţi, ci sporirea capacităţii şi a resurselor pe care le investim în acţiunea de incluziune. Pentru implementarea acesteia, este însă nevoie de o cooperare strânsă între factorii guvernamentali şi organizaţiile neguvernamentale”.

Evenimentul a fost organizat de Institutul Democratic Naţional din SUA, în vederea facilitării schimbului de experienţă între agenţiile responsabile cu problematica roma din ţările din Europa Centrală şi de Est. România a fost reprezentată la conferinţă de preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi, Ilie Dincă. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.