Acasă Uncategorized Bucureşti: Scăderea vânzărilor în comerţul cu amănuntul a continuat şi în noiembrie...

Bucureşti: Scăderea vânzărilor în comerţul cu amănuntul a continuat şi în noiembrie 2010

DISTRIBUIȚI

97205 – 06012011 –  În luna noiembrie 2010, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut  faţă de luna precedentă atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,1% şi respectiv,  cu 1,3%, conform datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu  excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu  7,0 % şi respectiv, cu 7,6%. În perioada 1.I. – 30.XI.2010, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut  faţă de  perioada 1.I. – 30.XI.2009, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu  4,9%  şi respectiv, cu 5,3%.

Noiembrie 2010  comparativ cu octombrie 2010 – Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2010, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 3,1%, datorită scăderilor înregistrate la: comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-13,0%)  şi la vânzările de produse nealimentare (-0,3%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au crescut cu 1,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2010, comparativ cu luna precedentă,  a scăzut  pe  ansamblu  cu 1,3%  datorită   scăderilor   înregistrate  la:  comerţul cu amănuntul alcarburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-2,7%)  şi la vânzările de  produse  nealimentare (-1,7%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au crescut cu 2,8%.

Noiembrie 2010  comparativ cu noiembrie 2009 – Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna noiembrie 2010, comparativ cu luna noiembrie 2009 a înregistrat o scădere cu 7,0% datorată scăderii vânzărilor de produse nealimentare (-13,4%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-5,9%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a crescut cu 5,0%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna noiembrie 2010, comparativ cu luna noiembrie 2009 a înregistrat o scădere cu 7,6% datorată scăderii vânzărilor de produse nealimentare (-14,6%)  şi a vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (-5,5%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în

magazine specializate a crescut cu 6,8%.

Perioada 1.I. – 30.XI.2010 comparativ cu perioada 1.I. – 30.XI.2009 – În această perioadă, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a scăzut cu 4,9%, scădere datorată reducerii vânzărilor de produse alimentare, băuturi  şi tutun  (-7,4%)  şi a vânzărilor de produse nealimentare (-7,8%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a crescut cu 5,0%.

În perioada 1.I. – 30.XI.2010 comparativ cu perioada 1.I. – 30.XI.2009, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare  şi  de  sezonalitate, a  scăzut cu  5,3%, scădere  datorată  reducerii  vânzărilor  de produse nealimentare cu (-8,0%) şi a vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun cu (-7,3%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a crescut cu 3,8%. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.