Acasă Uncategorized Bucureşti: Traian Băsescu, “atenţionare” pentru Igaş

Bucureşti: Traian Băsescu, “atenţionare” pentru Igaş

DISTRIBUIȚI

97161 – 05012011 – Prezent la şedinţa de guvern de miercuri, preşedintele Traian Băsescu a cerut explicaţii ministrului de Interne, Traian Igaş, în legătură cu modul în care cei doi chestori din Jandarmerie, cercetaţi de Parchet, au fost propuşi pentru decorare. Şeful statului i-a sugerat ministrului Igaş să îi demită pe cei care se fac vinovaţi de propunerea jandarmilor. Adrian Pătraşcu, director general al Direcţiei Resurse Umane din MAI, şi Nicolaie Rugină, prim-adjunctul şefului Jandarmeriei Române,  au fost destituiţi de ministrul de Interne după ce Corpul de Control al MAI a descoperit nereguli în privinţa deblocării unor posture de Jandarmerie şi organizării concursului de angajare. Ambii fuseseră decoraţi, în decembrie 2010, de preşedintele Traian Băsescu, “pentru rezultatele remarcabile obţinute în activitatea profesională”.

 

 

 

 Ministrul Internelor, Traian Igaş, a sesizat Parchetul ICCJ în legătură cu modul în care Jandarmeria a deblocat trei posturi de ofiţer şi a organizat concursul pentru ocuparea acestora.

Igaş a cerut procurorilor să verifice dacă, în contextul angajărilor din Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR), din octombrie 2010, există persoane care să se facă vinovate de abuz în serviciu, fals şi uz de fals. În plus, prim-adjunctul şefului IGJR va fi “trimis în faţa Consiliului de Judecată constituit la nivelul MAI”, alături de şeful Direcţiei de Resurse Umane din IGJR şi de ofiţerul din această direcţie care s-a ocupat de constituirea dosarelor de candidaţi şi a îndeplinit funcţia de secretar în comisiile de concurs.

În acelaşi caz, un ofiţer specialist principal din Direcţia Generală de Management al Resurselor Umane din MAI, precum şi cei trei ofiţeri care au ajuns să lucreze în Jandarmerie în urma concursului din 25 octombrie, au fost eliberaţi din funcţii şi “puşi la dispoziţia unităţilor din care fac parte” pentru şase luni.

Alţi trei ofiţeri cu funcţii de conducere din MAI şi IGPR, precum şi unul dintre şefii de la resurse umane din MAI şi unul dintre subalternii săi, vor fi cercetaţi disciplinar. Alţi şase ofiţeri din Jandarmeria Română, precum şi un ofiţer şi un agent din IGPR, au fost “atenţionaţi”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.