Acasă Uncategorized Cairo: Confruntări violente între protestatari şi poliţie la Cairo

Cairo: Confruntări violente între protestatari şi poliţie la Cairo

DISTRIBUIȚI

97786 – 26012011- Cel puţin doi protestatari şi un poliţist au murit până acum în violentele confruntări izbucnite marţi între zecile de mii de oameni ieşiţi pe străzile capitalei egiptene Cairo să demonstreze împotriva regimului Mubarak şi forţele de ordine.

Confruntările dintre poliţie şi demonstranţi, care au continuat la Cairo în noaptea de marţi spre miercuri, au surprins deopotrivă regimul lui Hosni Mubarak, opoziţia şi comunitatea internaţională. Mii de oameni au ocupat piaţa Tahrir din Cairo şi afirmă că nu se vor duce acasă pînă cînd actuala putere nu va pleca.

Sloganurile demonstranţilor, care au instalat corturi şi au făcut focul în piaţă vorbesc de la sine: „Jos Mubarak„, „Nu plecăm acasă până nu pleacă şi Mubarak” sau „Ne e foame”.

De marţi dimineaţă, zeci de mii de egipteni au cerut, la Cairo, Alexandria, Suez şi în alte oraşe sfârşitul regimului autoritar al lui Mubarak.

Imaginile surprinse în noaptea de marţi spre miercuri în centrul capitalei Egiptului arată, spun comentatorii, că nemulţumirile sociale merg mult mai departe de o simplă „zi a protestelor”, cum se anunţase iniţial.

Analiştii egipteni afirmă că asistăm la o dublă premieră: sunt cele mai violente şi mai ample proteste anti-guvernamentale în cele trei decenii de când Hosni Mubarak e la putere. În plus, revolta e a unei alte generaţii, care se organizează cu ajutorul reţelelor de socializare de pe Internet şi a telefoanelor mobile. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.