Acasă Uncategorized Deva: Foştii deţinuţi politici cer în instanţă despăgubiri de la statul român

Deva: Foştii deţinuţi politici cer în instanţă despăgubiri de la statul român

DISTRIBUIȚI

97853 – 27012011- Dupa ce au avut de suferit in timpul regimului comunist, pentru ca au indraznit sa se opuna, intr-un fel sau altul, fostii detinuti politici isi cauta acum dreptatea in instanta. Pe rolul Tribunalului Hunedoara sunt aproape 200 de procese, prin care fostii detinuti politici cer despagubiri de la statul roman, pentru traumele suferite in inchisorile comuniste.

Fostii detinuti politici din judetul Hunedoara cer despagubiri de la statul roman pentru traumele suferite in inchisorile comuniste. In prezent, pe rolul Tribunalului Hunedoara se afla 187 de dosare, care au ca obiect despagubiri la Legea nr.221/2009. „Cererea de chemare in judecata, prin care se solicita despagubiri de la statul roman prin Ministerul Finantelor Publice, se adreseaza sectiei civile a Tribunalului Hunedoara. Persoanele indreptatite la aceste despagubiri precum si condamnarile cu caracter politic si masurile administrative pentru care se acorda despagubirile sunt prevazute in Legea nr.221/2009”, a declarat Ildiko Glaman, purtator de cuvant al Tribunalului Hunedoara, citat de Citynews.

Procedura este destul de complexa, iar judecarea unui dosar la o prima instanta se intinde pe luni de zile, fiind necesare o serie de adeverinte care sa ateste caracterul de detinut politic al persoanei care inainteaza in instanta. Practic, un proces trecut prin toate fazele de judecata dureaza cel putin 2-3 ani.

Legea nr.221/2009 se adreseaza tuturor persoanelor care au suferit condamnari cu caracter politic in perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989 sau care au facut obiectul unor masuri administrative cu caracter politic. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.