Acasă Uncategorized Franţa rămâne singurul stat care mai are reţineri faţă de accesul României...

Franţa rămâne singurul stat care mai are reţineri faţă de accesul României în zona Schengen

DISTRIBUIȚI

97496 – 17012011 – Franţa cere timp suplimentar pentru studierea raportului privind aderarea României la Spaţiul Schengen, rămânând, astfel, singurul stat care a ridicat probleme la raportul pentru evaluarea tehnică a României, discutat la Bruxelles. Solicitarea, de natură procedurală, amână pentru scurt timp trimiterea acestui raport către Parlamentul European. Reprezentanţii altor ţări membre Schengen care anterior aveau rețineri față de aderarea României şi Bulgariei, precum Germania sau Olanda, nu au avut nici obiecţii şi nici nelămuriri la discuţiile din cadrul grupului de experţi.

 

 

 

 

 

 

 

Raportul de evaluare Schengen al României în domeniul SIS/SIRENE a fost prezentat, la Bruxelles, vineri de expertul coordonator al misiunii de evaluare Schengen a României, respectiv reprezentantul Preşedinţiei Ungare. Procedura de adoptare a raportului de evaluare Schengen a României în domeniul SIS/SIRENE va continua în perioada următoare. Raportul realizat de experţi europeni şi prezentat în cadrul unui grup de lucru de evaluare Schengen la Bruxelles arată că România este gata şi din acest punct de vedere, pentru a se integra în spaţiul liberei circulaţii.

 Subiectul va fi probabil înscris pe agenda viitoarei reuniuni a grupului de evaluare Schengen, în 28 ianuarie, când se va constata dacă Franţa ridică sau nu vreo obiecţie elementelor textului.

Alte rapoarte de evaluare a frontierelor terestre şi aeriene au fost deja aprobate la Bruxelles în 2010.

Rapoartele privind Bulgaria (sistemul informatic SIS / SIRENE) şi rezultatele reevaluării frontierei terestre între Bulgaria şi Turcia au primit aviz negativ din partea experţilor UE, prin urmare Franţa, Germania şi Finlanda au cerut o a doua reevaluare.

O nouă misiune a experţilor mandataţi de statele UE va fi necesară în cele două ţări, pentru a verifica dacă au fost realizate progrese. Preşedinţia ungară a Uniunii Europene şi-a reafirmat vineri sprijinul pentru intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.