Acasă Uncategorized Miercurea Ciuc: Locuinţele pentru medici îşi aşteaptă locatarii

Miercurea Ciuc: Locuinţele pentru medici îşi aşteaptă locatarii

DISTRIBUIȚI

97168 – 05012011 –  Consiliul Judeţean Harghita a finalizat construcţia locuinţelor de serviciu pentru medici, primii specialişti urmând să se mute în noile case în luna februarie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat marţi că primii care au primit cheia unui apartament sunt Adrian Dobrică, medic rezident, specialist în chirurgie toracică şi soţia lui, Törzsök Anikó, medic pediatru.

”Cei doi medici sunt absolvenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş şi pentru ei reprezintă un sprijin important din punctul de vedere al stabilirii în oraşul Miercurea Ciuc şi în vederea întemeierii unei familii’, a declarat Borboly Csaba. Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a precizat că ambele clădiri, care conţin în total opt locuinţe, au fost construite în aproximativ şase luni, în vecinătatea spitalului judeţean. Fiecare apartament are două camere, o bucătărie şi o baie.

Valoarea totală a locuinţelor este aproximativ 200.000 de euro, iar suprafaţa utilă este de 400 metri pătraţi. Borboly Csaba a ţinut să sublinieze că apartamentele sunt destinate, în special, medicilor specialişti de care Spitalul Judeţean de Urgenţă duce lipsă, pentru atragerea acestora la Miercurea Ciuc.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă, dr. Demeter Ferenc, a declarat că aceste apartamente sunt foarte importante pentru atragerea de specialişti şi reprezintă ‘un argument forte şi un as în mânecă’ atunci când se poartă negocieri. Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă de ani buni cu un deficit acut de medici specialişti, absolvenţii facultăţilor de profil preferând spitalele universitare sau alegând să profeseze în altă ţară. www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.