Acasă Uncategorized Piteşti: Angajaţi ai CJ Argeş şi primari din judeţ, audiaţi la DNA

Piteşti: Angajaţi ai CJ Argeş şi primari din judeţ, audiaţi la DNA

DISTRIBUIȚI

97944 – 31012011- O serie de angajati ai Consiliului Judetean Arges au fost audiati, luni dimineata, la sediul DNA Pitesti, ei aducand mai multe pachete cu documente la Parchet.

            De asemenea, fostul primar al municipiului Curtea de Arges, Gheorghe Nicut, s-a prezentat luni la sediul Serviciului Teritorial Pitesti al Directiei Nationale Anticoruptie, unde a fost audiat in dosarul in care presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost arestat preventiv, potrivit Agerpres. Gheorghe Nicut a fost insotit de fiica sa, care este avocat. El a declarat ca s-a prezentat la audieri pentru a ajuta justitia sa clarifice anumite aspecte legate de reabilitarea unor scoli din Curtea de Arges printr-un proiect derulat in perioada in care era primar. Fostul edil liberal, in prezent membru PDL, s-a aratat optimist in privinta rezultatului audierilor, afirmand ca nu a avut o implicare directa in derularea proiectului anchetat de DNA.

            Tot luni urmeaza sa se prezinte la DNA Pitesti si primarul municipiului Campulung Muscel, Calin Andrei, (PNL) si primarul comunei Budeasa, Ion Stefan (PSD). Audierile au legatura cu una dintre acuzatiile aduse lui Constantin Nicolescu si anume cea de obtinere frauduloasa a unor fonduri europene pentru reabilitarea unor unitati de invatamant. Este vorba despre o scoala si o gradinita din Curtea de Arges, un liceu din Campulung Muscel si o gradinita din comuna Budeasa.

Tribunalul Arges a dispus, pe 27 ianuarie, arestarea preventiva pentru 29 de zile a presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu. Potrivit DNA, Constantin Nicolescu este cercetat, printre altele, pentru „folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata”, precum si pentru fals intelectual si uz de fals, in legatura directa cu infractiunea impotriva intereselor financiare ale Comunitatilor Europene. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.