Acasă Uncategorized Ploieşti: Una dintre cele sase sectii de politie din Ploiesti are, deja,...

Ploieşti: Una dintre cele sase sectii de politie din Ploiesti are, deja, 200 de persoane propuse pentru disponibilizare

DISTRIBUIȚI

97177 – 06012011 –  Incepand cu luna ianuarie a acestui an, Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) va reduce numarul de politisti, in vederea respectarii tintei de deficit bugetar, reducere pe care urmeaza sa fie supusa dezbaterii publice. Masura vine ca urmare a incadrarii cheltuielilor de personal in limita alocata pentru anul 2011 si, potrivit ministerului de resort, “are un caracter exceptional”. De principiu, se va tine cont, in cazul disponibilizarilor, de criterii precum: implicarea in fapte penale, abateri disciplinare, comportament necorespunzator, performantele individuale ale fiecaruia dintre angajati, profesionalism s.a.m.d.

Polita platita retroactiv – Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) Prahova, Florin Ionita, citat de Ziarul de Prahova, considera aceasta masura “drept abuziva si chiar un atentat la siguranta cetateanului. Noi si asa suntem platiti prost, si asa suntem putini, si asa avem ore suplimentare efectuate si neplatite sau nerecuperate. Ce putem intelege din masura care se preconizeaza pentru acest an? Ca presedintele vrea sa se razbune pentru mitingurile facute de noi? Nimic altceva decat ca este o polita platita retroactive”. Totodata, liderul sindicalistilor prahoveni crede ca ministrul Traian Igas, caruia noi, politistii i-am dat girul cand a fost numit, este partas la un astfel de atentat la linistea si ordinea publica, la siguranta cetateanului.

Abuz in serviciu – In ceea ce priveste criteriile de peformanta, lipsa antecedentelor penale sau a comportamentului civilizat si in conformitate cu etica profesionala, liderul de sindicat s-a aratat intrigat: “Cum se pot invoca astfel de lucruri, cat timp, la unele sectii de politie din judet s-au intocmit deja liste cu cei care urmeaza sa fie dati afara? Despre ce dezbatere publica poate fi vorba, fiindca, din informatiile mele, la una dintre cele sase sectii de politie din Ploiesti s-a intocmit o lista cu vreo 200 de politisti care urmeaza sa fie disponibilizati. Chiar toti sa fi avut conduita necorespunzatoare? Chiar toti sa aiba antecedente penale? Chiar toti sa fi incalcat etica, sau sa nu fi dat dovada de profesionalism? Personal, cred ca este vorba despre o razbunare personala a sefului respectivei sectii”. Intrebat daca inspectorul sef al IJP Prahova are cunostinta despre acest lucru, el a precizat: “Nu, inca nu stie, dar ii voi aduce la cunostinta acest lucru. Oricum, noi, membrii sindicatului suntem decisi, daca se va lua o astfel de masura, sa-l dam in judecata pentru abuz in serviciu pe cel care a intocmit lista”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.