Acasă Uncategorized Râmnicu Vâlcea: Sprijin parlamentar pentru Oltchim

Râmnicu Vâlcea: Sprijin parlamentar pentru Oltchim

DISTRIBUIȚI

97738 – 25012011- Conducerea Oltchim s-a întâlnit cu parlamentarii judeţului Vâlcea, după ce joia trecută, deputaţii şi senatorii din judeţul Argeş au avut acest prilej. Cei de la Oltchim au realizat aceste întâlniri pentru informarea exactă a parlamentarilor din cele două judeţe privind activitatea combinatului vâlcean şi-a petrochimiei de la Piteşti.

„În primul rând, trebuie să realizăm un memoriu, care să cuprindă toate problemele Oltchim şi Arpechim, pe care să-l înaintăm ministrului Economiei, Ion Ariton şi premierului Emil Boc. Apoi, va trebui să avem o întâlnire noi, parlamentarii din Vâlcea şi Argeş cu premierul Boc, în urma căreia să se stabilească măsuri urgente pentru pornirea Oltchim la capacitate maximă. În acest sens, ministrul Ariton trebuie să înţeleagă că Oltchim nu poate avea parte de-un tratament discriminatoriu în privinţa consumului de energie, în comparaţie cu Sidex Galaţi, de exemplu, care beneficiază de-un preţ negociat, ca mare consumator de energie”, a declarat deputatul PSD Vâlcea, Aurel Vlădoiu, citat de Impact Real.

Scrisoare către SRI – În perioada imediat următoare va trebui ca toţi parlamentarii din Vâlcea şi Argeş să se pună de acord asupra unei scrisori care să conţină informarea exactă asupra comportamentului ostil al acţionarilor minoritari de la Oltchim, în speţă PCC SE. „Vom înainta această scrisoare atât şefului SRI, domnul George Maior, cât şi preşedintelui Comisiei de control a SRI, Cezar Preda. Toţi deputaţii din Vâlcea şi Argeş trebuie să dăm dovadă de unitate, indiferent de culoarea politică în aceste acţiuni. Oltchim înseamnă dezvoltarea celor două judeţe”, mai declară parlamentarul PSD Aure Vlădoiu.

28 ianuarie, următoarea rundă de discuţii comune – Primul pas pe linia unităţii este o întâlnire care va ava loc în foarte scurt timp între toţi parlamentarii din cele două judeţe, cei doi prefecţi, cei doi preşedinţi ai Consiliilor Judeţene şi cei doi primari a municipiilor-reşedinţă. „S-a vorbit de organizarea întâlnirii pe 28 ianuarie la Piteşti sau în data de 2 februarie la Bucureşti. Cred că prima variantă va fi aleasă, căci vor fi invitaţi la dezbatere şi europarlamentarii din zona noastră, care încep lucrul la Parlamentul European în luna februarie”, a conchis deputatul Vlădoiu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.